Počele probe za predstavu „Nesporazum“

Komad će, u Crnogorskom narodnom pozorištu, po tekstu Albera Kamija, režirati Damjan Pejanović

1018 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CNP
Foto: CNP

U Crnogorskom narodnom pozorištu počele su probe za predstavu „Nesporazum“ po tekstu Albera Kamija, u režiji Damjana Pejanovića.

Pored režije, Pejanović potpisuje i adaptaciju komada i dizajn svjetla.

“Ako, postavljajući na scenu ovaj komad, sa pozorišnog igrališta jasno ne poručimo da je došlo vrijeme da shvatimo da u materijalističkom svijetu ne možemo naći nit suštine, i da smo toliko ogrezli u sebičnoj grabežljivosti, u kojoj je sve dozvoljeno kako bi se stiglo do cilja, da ne možemo prepoznati svoga bližnjega, onda zasigurno nećemo uspjeti u našoj pozorišnoj djelatnosti.

Razlog za predstavu upravo jeste taj , da u sadašnjem trenutku - gdje bukti bratoubilački rat zarad resursa, gdje ljudi ne poznaju svoje srodnike, zaslijepljeni lažnim sjajem materijalističkih dobara - postoji divna prilika da sa scene jasno zagrmimo da je vrijeme da svijet prestane da bude prljava krčma” kazao je reditelj Damjan Pejanović.

Uloge su povjerene: Ani Vujošević, Petru Novakoviću, Sanji Vujisić, Radmili Božović i Zoranu Rakočeviću.

Scenografkinja predstave je Ivanka Vana Prelević, kostmografkinja Lina Leković, za muziku je zadužena Vjera Nikolić, a za scenski pokret Tamara Vujošević Mandić. Asistentkinja reditelja je Minja Novaković, a izvršni producent Danilo Milatović.

Predstava će premijerno biti izvedena u junu na Sceni Studio.

Bonus video: