Svijet kroz otvorenu blendu

Izložba fotografija Katice Nišavić biće otvorena večeras u Podgorici

2533 pregleda 0 komentar(a)
Jedna od fotografija Katice Nišavić, Foto: Katica Nišavić
Jedna od fotografija Katice Nišavić, Foto: Katica Nišavić

Izložba crno-bijelih fotografija “Svijet u meni i oko mene, kroz otvorenu blendu” Katice Nišavić, biće otvorena večeras u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović” u Podgorici, u 19 časova.

Postavku će otvoriti fotograf Dejan Kalezić, a moći će da se pogleda do 16. marta.

Izložba obuhvata autorkine fotografije sa putovanja koje su napravljene u različitim vremenskim periodima i podnebljima, tokom proteklih nekoliko godina.

Nišavić
Nišavićfoto: Privatna arhiva

"Koliko radovi nose ime određenog stanja ili emocije, toliko predstavljaju i refleksiju unutrašnjeg stanja same autorke, kao i razvojni proces koji je prošla tokom putovanja, istražujući i upoznavajući različite kulture i običaje", ističe se u najavi KIC-a "Budo Tomović".

Katica Nišavić je rođena 1992. godine u Podgorici. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka, a godinama uporedo razvija talenat u oblasti fotografije. U Briselu je 2019. godinu provela u umjetničkoj rezidenciji "Destelheide" gdje je fotografisala umjetničke procese i sarađivala na različitim projektima. Osvajala je nagrade na foto konkursima, a njeni radovi više puta su bili izloženi na kolektivnim izložbama u Crnoj Gori i inostranstvu.

Bonus video: