„Noć u kući gospodina Kolaka’’ na sceni Nikšićkog pozorišta

Predstava, u kojoj igraju Slobodan Boda Ninković, Irfan Mensur i Vladimir Kerkez, prikazuje u okviru martovskog repertoara Nikšićke kulturne scene

2561 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz predstave „Noć u kući gospodina Kolaka’’, Foto: Nikšićko pozorište
Scena iz predstave „Noć u kući gospodina Kolaka’’, Foto: Nikšićko pozorište

Predstava „Noć u kući gospodina Kolaka’’, koju je po tekstu Vladimira Đurđevića, režirao Irfan Mensur, biće izvedena sjutra veče na sceni Nikšićkog pozorišta, u 20 časova.

U predstavi o „tri antiheroja poslije koje muškarcima nije udobno, a ženama je sve jasno“, igraju Slobodan Boda Ninković, Irfan Mensur i Vladimir Kerkez.

„Irfan, Boda i Vlada su me natjerali da napišem komad o tri luzera. Ponovo. Petnaest godina nakon mog prvog i jedinog takvog, a ujedno i debitanskog komada. Iako je 'Ne igraj na Engleze', komad o tri antiheroja posle kog muškarci plaču, a ženama ništa nije jasno, 'Noć u kući gospodina Kolaka’ je komad o tri antiheroja poslije kog muškarcima nije udobno, a ženama sve jasno. Mada, nisam želio da pojašnjavam bilo šta. Želio sam da pitam jer svako pozorište, pa čak i ovo malo, kamerno, nepretenciozno, šarmantno pozorište postavlja pitanja“, zapisao je Vladimir Đurđević.

Predstava je rađena u koprodukciji Yugoart Beograd, Kulturni centar Inđija i Centar za kulturu Stara Pazova.

„Da li u vremenu terora ljepote i mladosti, i trijumfa forme nad suštinom, laži nad istinom i prava nad pravdom, u vremenu seksa bez ljubavi i pozorišta bez pisca i glumaca, u vremenu u kom se stvari digitalizuju, racionalizuju i banalizuju...da li u tom vremenu, muškarac starog kova, analogni neki tip, može pronaći smisao? Prevedeno na jezik ovog vremena: Da li muškarci danas imaju upotrebnu vrijednost?”, poručio je autor teksta.

Predstava se prikazuje u okviru martovskog repertoara Nikšićke kulturne scene.

Bonus video: