Otvoreno Bjelopoljsko slikarsko proljeće: Prva nagrada za Moniku Vujisić

Drugu nagradu osvojila je Ivana Smolović, treća je pripala Nejli Međedović, dok je specijalnu nagradu dobila Saška Bojić

3879 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja likovnog salona, Foto: Jadranka Ćetković
Sa otvaranja likovnog salona, Foto: Jadranka Ćetković

Bjelopoljka, mlada slikarka Monika Vujisić, osvojila je prvu nagradu na 29. likovnom salonu "Bjelopoljsko slikarsko proljeće", koje je otvoreno sinoć u galeriji Centra za kutluru u Bijelom Polju.

To je odluka žirija u sastavu u sastavu Aldemar Ibrahimović, Mladen Blažević i Irvin Masličić.

Drugu nagradu osvojila je Ivana Smolović, treća je pripala Nejli Međedović, dok je specijalnu nagradu dobila Saška Bojić.

Bjelopoljsko slikarsko proljeće
foto: Jadranka Ćetković

Predsjednik žirija akademski slikar Aldemar Ibrahimović je kazao da likovne poetike koje su zastupljene na ovogodišnjem slikarskom salonu kreću se po različitim stvaralačkim prostorima, od realnog do apstraktnog, ekspresivnog, nadrealnog pa sve do lirskih i ambijentalnih motiva koji karakterišu ovo podneblje.

Zavičajna smotra koja traje više od četvrt vijeka, na najbolji način prikazuje umjetnička djela stvaralaca različitih generacija i različitog stepena likovnog ili nekog drugog obrazovanja, ali duboko i iskreno posvećeni likovnoj problematici , čarima i doživljajima koju nudi ova uzvišena ljudska djelatnost“ rekao je Ibrahimović.

Bjelopoljsko slikarsko proljeće
foto: Jadranka Ćetković

Dodao je da je ovaj salon publici daje mogućnost da sazna svu raskoš umjetničkih poetika i stilsku razuđenost autohtonih umjetničkih izraza.

"Koji čine važan i neizostavan prilog ukupnog sagladavanja složenog mozaika savremenog likovnog stvaralaštva u Crnoj Gori", kaže Ibrahimović.

Istoričar umjetnosti Zdravko Minić, pozdravljajući prisutne u ime organizarora podsjetio je da je salon osnovan sa ciljem doprinosa razvoju umjetnosti.

Bonus video: