Performans “Rightfully Hers”

Američki ugao u saradnji sa studentkinjama Filološkog fakulteta u Nikšiću organizuje događaj posveće Mjesecu istorije žena, a koji je na programu večeras u Podgorici

2652 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Performans “Rightfully Hers” posvećen Mjesecu istorije žena, biće izveden danas u Podgorici, u prostorijama Američkog ugla u KIC-u “Budo Tomović” u 19 časova.

Događaj organizuje Američki ugao u saradnji sa studentkinjama Filološkog fakulteta u Nikšiću: Elenom Burić, Anjom Pejović, Isidorom Merdović, Nevenom Kecojević i Jovanom Đorojević, pod mentorstvom profesorice Aleksandre Nikčević Batrićević.

One će na engleskom jeziku predstaviti segmente najznačajnijih govora posvećenih borbi za ravnopravnost žena, a koji datiraju još iz 1851, pa do 1996. godine.

Među odabranima su: "Freedom or Death" (1913) Emmeline Pankhurst, "On the Pulse of Morning" (1993) Maya Angelou, “Testimony Before Senate Hearings on the Equal Rights Amendement” (1970) Gloria Steinem, 'Commencement Address To Wellesley Class Of 1996' (1996) Nora Ephron i 'Ain't I A Woman' (1851) Sojourner Truth.

Bonus video: