Večeras počinje festival RUTA Grupa Triglav

Gradsko pozorište Podgorica treći put je domaćin Regionalne unije teatara i otvoriće program predstavom "Samo da je po redu"

1046 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Korisnik
Foto: Korisnik

Festival RUTA GRUPA TRIGLAV počinje večeras i traje do 24. aprila, a domaćin je Gradsko pozorište Podgorica.

Predstava “Samo da je po redu”, po tekstu Stefana Boškovića i u režiji Lidije Dedović, biće izvedena na otvaranju, u velikoj sali KIC-a Budo Tomović, u 20 časova.

U nastavku programa, sa pauzom u petak, publika će imati priliku da pogleda vrhunska pozorišna ostvarenja članica Unije koju, pored Gradskog čine: Kazalište Ulysses iz Zagreba, Beogradsko dramsko pozorište, Kamerni teatar 55 iz Sarajeva, Dramski teatar iz Skoplja i Mestno gledališče Ljubljansko.

Ruta grupa triglav
foto: Promo

Predstava "Djelidba", po motivima Skendera Kulenovića u adaptaciji i režiji Aleša Kurta, sjutra će izvesti ansambl Kamernog teatra 55 iz Sarajeva. Dramski teatar Skoplje 20. aprila publici u Podgorici predstaviće se komadom "Moj muž", po tekstu Rumene Bužarovske i u režiji Nele Vitošević. U subotu 22. aprila gostuje kazalište Ulysses i Teatar EXIT sa komadom "Kabare - koncert za žlice i gitaru". Festival će zatvoriti Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom Ivice Buljana "Tiho teče Misisipi".

Nakon svake predstave biće organizovani okrugli stolovi, namjenjeni medijima I publici, koje će voditi dramaturškinja Gradskog pozorišta Podgorica Dragana Tripković.

Bonus video: