Abazović: Vlada daje podršku umjetnicima za povećanje zarada, apel Sindikatu da ne koči donošenje takve odluke

Abazović je, kako se navodi, sa ministarkom kulture i medija Mašom Vlaović, danas, primio predstavnike umjetničke grupe poslova povodom nezadovoljstva novim Granskim kolektivnim ugovorom

5413 pregleda 5 komentar(a)
Abazović i Vlaović sa predstavnicima umjetničke grupe, Foto: Gov.me
Abazović i Vlaović sa predstavnicima umjetničke grupe, Foto: Gov.me

Vlada daje punu podršku umjetnicima u njihovom nastojanju da im se povećaju zarade, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade.

U saopštenju piše da je Abazović apelovao na Sindikat kulture Crne Gore da ne koči donošenje takve odluke.

On je, kako se navodi, sa ministarkom kulture i medija Mašom Vlaović, danas, primio predstavnike umjetničke grupe poslova povodom nezadovoljstva novim Granskim kolektivnim ugovorom.

"Vlaović je podsjetila na stav Ministarstva kulture i medija (MKM) koje daje punu podršku predstavnicima umjetničke grupe poslova, kako bi se dijalogom došlo do uvećanja koeficijenata, te pozvala na ujedinjavanje i mijenjanje hermetičnih stavova i istakla da je potrebno da u maniru zajedništva pokažemo zrelost koja će nas dovesti do pozitivnog ishoda", stoji u saopštenju Vlade.

Vlaović je istakla da, nakon što zahtjev umjetnika za povećanjem koeficijenata nije dobio pozitivan ishod na sjednici Odbora, pregovori moraju biti nastavljeni.

"Obzirom na to da je nakon održavanja prethodne sjednice jedan član Odbora ispred Sindikata dao ostavku, očekujemo da će Sindikat odgovoriti na inicijativu MKM za održavanjem ponovne sjednice i da će se nova sjednica Odbora realizovati do kraja sedmice", zaključili su.

Bonus video: