Izložba fotografija Zorana Kolarića otvorena u Podgorici

Kolarićeve fotografije nagrađene su više od stotinu puta u Hrvatskoj i inostranstvu, a postao je nosilac umjetničke fotografske titule EFIAP/b

4640 pregleda 56 reakcija 0 komentar(a)
Jedan od radova, Foto: Maja Eraković
Jedan od radova, Foto: Maja Eraković

U “Photo gallery f64” u Podgorici otvorena je izložba fotografija “Prolaznici” umjetnika Zorana Kolarića.

Vlasnik galerije Dejan Kalezić i fotograf predstavili su se i zahvalili medijima i posjetiocima izložbe na nastojanju da se podigne nivo umjetničke fotografije u Crnoj Gori.

Zoran Kolarić rođen je u Čakovcu, gdje i danas živi. Fotografijom se aktivno bavi od 2010. godine. U svom fotografskom radu usredsređen je na uličnu, dokumentarnu fotografiju, portret, akt i plesnu fotografiju.

Njegove fotografije nagrađene su preko 100 puta u Hrvatskoj i inostranstvu, a postao je nosilac umjetničke fotografske titule EFIAP/b.

O Kolarićevoj izložbi "Prolaznici" Ana Žanko, diplomirana istoričarka umjetnosti rekla je:

"Fotografski ciklus Zorana Kolarića, nenametljivo nazvan »Prolaznici«, obuhvaća trideset crno-bijelih fotografija nastalih za vrijeme autorovog boravka ili posjeta europskim gradovima – Lisabonu, Riminiju, Istanbulu, Puli, Subotici, San Marinu, Šibeniku, Zagrebu i Pragu. Međutim, umjesto egzaltirane šarolikosti i živopisnosti kakva nam se uobičajeno nudi na fotografijama/razglednicama spomenutih gradova, Kolarićeve fotografske zabilješke tendenciozno su minimalističke – čovjek i grad (ili priroda) na njima supostoje isključivo kao elementi kompozicije, svjetla i sjene."

Izložbu Zorana Kolarića ljubitelji fotografije mogu posjetiti u Foto galeriji f64 do 19. juna.

Bonus video: