"Životinjska farma" u Nikšićkom pozorištu

Koprodukcija Centra za kulturu Tivat i Bitef teatra iz Beograda, biće izvedena sjutra u 20 časova

3054 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz predstave, Foto: Slavica Dolašević
Scena iz predstave, Foto: Slavica Dolašević

Plesna predstava „Životinjska farma“ po motivima čuvenog romana Džordža Orvela, u koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Bitef teatra iz Beograda, biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta sjutra u 20 časova.

Koncept predstave i koregrafiju uradio je Miloš Isailović, dramaturg je Bojan Đorđev, scenografiju potpisuje Andreja Rondović, kostime je uradila Selena Orb, dok je muziku komponovala Irena Popović Dragović.

U predstavi nastupaju plesači Bitef dens kompanije: Ana Ignjatović Zagorac, Ivana Savić Jaćić, Branko Mitrović, Jakša Filipovac, Nikola Živković, Staša Ivanović, Tamara Pjević, Nea Janković i Maša Anić.

Životinjska farma
foto: Slavica Dolašević

"'Životinjska farma' prati svakoga od nas. Prati priču jedne osobe kroz igru devet igrača. Osobe koja voli da živi, vjeruje u sebe, u bolje sjutra, u ljubav, u prosperitet i u zajednicu svih jednakih sa istim pravima. Ali neki su uvijek jednakiji od drugih. Uvijek imamo nekoga ili nešto u životu što će nas staviti u ulogu podređenog. Nekome ćemo uvijek ispostavljati račune. Dati sebe. Vjerovati sa povezom na očima, ako se to od nas traži. Zato jer vjerujemo u sjutra. I tog nekog ćemo imati u predstavi. Svima će nam biti blizu i pred našim očima će raditi ono što inače radi u našoj blizini. Taj neki što je jednakiji od drugih. Nadređeni. Veliki. Lud. I ćutaćemo ... kao što se inače ćuti radi boljeg sjutra. Predstava prati priču mačke i miša. Nadređenog i podređenog. Slabog i jakog. Ponekad će nam se učiniti da smo i jedno i drugo. Plesaće se. Jer samo tako se može opstati u ovom plesnom djelu. Mi smo radnici na farmi i za drugo ne znamo. Plesači ove predstave su jedna Aska koja ako prestane plesati Vuk će je pojesti. Konstantnim kretanjem će se pokazati snaga, volja, ljubav, mir, razumijevanje, vjerovanje, sreća.. Kakva li je to plesna životinjska farma? Ona koja se priča tijelom", stoji u najavi predstave.

Bonus video: