Turska umjetnica izlaže u Kotoru

Samostalna izložba “It is not what it seems” Meltem Uldes biće otvorena sjutra u Gradskoj galeriji

1535 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Umjetnica Meltem Uldes iz Turske predstaviće se sjutra u Gradskoj galeriji Kotor, gdje će biti otvorena njena samostalna izložba “It is not what it seems” (Nije onako kao što izgleda), u 20 časova.

Meltem Uldes je rođena u Turskoj 1976. godine. Nakon završenog fakulteta komunikacija na Sveučilištu Marmara u Istanbulu, magistrirala je i doktorirala Istoriju umjetnosti na istom Sveučilištu u Istanbulu. Tokom tog perioda pohađala je i studije umjetnosti u Francuskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i širom Turske.

Uldes je do sada imala šest samostalnih izložbi, a učestvovala je i na mnogim kolektivnim predstavljanjima, uključujući međunarodne izložbe u Grčkoj, Lebanonu, Maroku, Pakistanu i Engleskoj.

Pored autorskog segmenta njenog umjetničkog rada, Uldes piše i umjetničke kritike i članke za brojne umjetničke časopise. Do 2017. godine radila je kao profesor na Fakultetu likovnih umjetnosti Sveučilišta Halic u Istanbulu, a od 2017. živi u Palermu, u Italiji gdje je nastavila akademske studije, a ne zapostavlja ni svoj umjetnički rad.

Izložba u Kotoru prilika je i da se crnogorska publika dodatno upozna sa njenim djelima, nakon što je 2019. godine bila gošća međunarodnog festivala “Zasjaće Palaci”...

Bonus video: