“Pjevati svoju pjesmu”

Čedomir Vukićević i njegova nova knjiga poezije otvoriće junsku tribinu "Svobodijada" u Nikšiću

991 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Junsku tribinu „Svobodijada“, koju organizuje JU „Zahumlje“, večeras će otvoriti Čedomir Vukićević i njegova nova knjiga poezije „Pjevati svoju pjesmu“.

Druženje sa Vukićevićevem i njegovom poezijom zakazano je za 19 časova u sali „Zahumlja“, a o knjizi, koju je objavilo Udruženje književnika Crne Gore (UKCG) u ediciji „Savremenici“, govoriće prof. dr Lidija Tomić, dr Radoje Femić i književnica Milica Bakrač, urednica „Svobodijade“, dok će autor kazivati svoje stihove.

Čedomir Vukićević je pjesnik, esejista, književni kritičar i antologičar, bivši predsjednik UKCG u dva mandata, bivši direktor i urednik izdavačke kuće ”Obodsko slovo”, osnivač i direktor Sajma knjiga u Herceg Novom, kao i osnivač, i glavni i odgovorni urednik književnog lista „Zapis“.

Do sada je objavio knjige poezije: „Treba li me doba“, „Noć višanja“, „Noć mladog žita“, „Zlato i sumnja“, „Zenit“, „Goluba crno krilo“, „Pjesme i druge gorčine“, pripremio je i objavio ntologiju ljubavnog pjesništva Crne Gore „Noć skuplja vijeka“, a koautor je Antologije poezije UKCG. Zastupljen je u lektiri za osnovnu školu. Dobitnik je nagrade Udruženja književnika Crne Gore „Marko Miljanov“, kao i Nagrade „Radovan Zogović“, a poezija mu je prevođena na ruski, francuski, rumunski, makedonski, slovenački, italijanski i kineski jezik.

Bonus video: