Osam predstava iz Bijelog Polja, Pljevalja, Podgorice i Nikšića

Festival dramskih amatera u Bijelom Polju od 13. do 17. juna

765 pregleda 0 komentar(a)
Foto: centarbp.com
Foto: centarbp.com

Festival dramskih amatera Crne Gore, 52. po redu, biće održan u Bijelom Polju od 13. do 17. juna, pod pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje, u organizaciji JU Centra za kulturu ''Vojislav Bulatović Strunjo''. “Savjet 52. Festivala dramskih amatera Crne Gore u sastavu: Tufik Bojadžić, predsjednik i članovi Zoran Bošković, Slađana Merdović, Jusuf Bajramspahić i Izet Mulabegović, usvojio je prijedlog selektora Dragiše Simovića da na ovogodišnjem festivalu u takmičarskom dijelu, od prijavljenih dvanaest, bude izvedeno osam predstava iz sljedećih gradova: Podgorice, Nikšića, Pljevalja i Bijelog Polja. U žiriju festivala biće: dramaturškinja Jovana Bojović (predsjednica), glumac Omar Bajramspahić i dramaturg i reditelj Obrad Nenezić”, saopšteno je iz Centra za kulturu. Tradicionalne razgovore o predstavama vodiće novinar i publicista Vanja Kovačević.

Prateći program 52. Festivala dramskih amatera Crne Gore sadržaće različite programske cjeline, u okviru kojih će biti realizovana izložba slika akademskog slikara Mehmeda Meše Suljevića, promocija knjige ''Sabrane drame'' savremenih dramskih pisaca Crne Gore o kojoj će govoriti recenzent knjige dr Radoje Femić i Slavojka Marojević, urednica Izdavačke djelatnosti Nikšićkog pozorišta, profesionalna predstava koja će biti izvedena u čast nagrađenih ''Noć skuplja vijeka'', u izvođenju glumca Crnogorskog narodnog pozorišta Slobodana Marunovića i profesorice flaute Žane Marinković, razgovori o predstavama.

Najmlađi ljubitelji pozorišne umjetnosti će, u okviru pratećeg programa, biti u prilici da uživaju u dječjem dramskom stvaralaštvu iz Rožaja, Mojkovca i Bijelog Polja, a festivalski program će biti obogaćen i koncertom učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Bijelog Polja.

Bonus video: