Veze između umjetnika i publike

Manifestacija “Bazar Art” biće otvorena sjutra u Podgorici, u Kuslevovoj kući

2833 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Otvaranje Bazar Arta, jedinstvene manifestacije koja okuplja crnogorske umjetnike, biće svečano upriličeno sjutra u Podgorici, u Kuslevovoj kući, u 20 časova kada kreće zabava koja će, uz muzičku podršku GilerZ DJ-a, trajati do ponoći, najavljuju organizatori.

Dvadeset istaknutih akademskih umjetnika, slikara, vajara i grafičara izložiće svoje radove i pokazati raznovrsnost i darovitost domaćih stvaralaca 21. vijeka, a program traje do 17. juna i odvija se u sklopu Podgoričkog kulturng ljeta.

“Nakon nekoliko godina pauze, zbog nemogućnosti da se realizuje projekat koji okuplja veliki broj ljudi usljed atmosfere koju je izazvao koronavirus, Bazar Art ovog juna donosi potpuno nove priče renomiranih crnogorskih umjetnika, sa ciljem da se uspostavi veza između stvaralaca i što većeg broja publike, koji nisu nužno iz kulturnog miljea”, ističe se u opisu događaja.

Izložena djela biće na popustu do 40 odsto, a svi posjetioci biće u prilici da dobiju vaučer za popust od željenog autora. Vaučer je moguće iskoristiti za kupovinu jednog rada, a važi do kraja tekuće godine.

Na Bazar Artu će se prestaviti: Darko Vučković, Sanja Raonić, Vidak Radmilović, Milena Mijović Durutović, Roman Đuranović, Ivana Stanić, Ivan Đurišić, Irena Vuković, Sonja Đuranović, Đorđije Vujičić, Natalija Đuranović, Ljiljana Kolundžić, Katarina Laković, Danijela Drakulović, Tijana Vujović, Vladimir Dado Đuranović, Maša Jovović, Nikola Simanić, Tijana Gordić i Jelena Pavićević Marković.

Autorka projekta je Milena Đergović, a organizator manifestacije MIKA PROART.

Bonus video: