Svečano otvoren 52. Festival dramskih amatera u Bijelom Polju

Prve večeri festivala nastupili su glumci iz Pljevalja, Šekspirovim komadom "San ljetnje noći", u režiji NIkolaja Čabarkape. Pljevaljsko pozorište nastupilo je poslije četiri dececnije

2349 pregleda 0 komentar(a)
Sa nastupa Pljevaljskog pozorišta, Foto: Jadranka Ćetković
Sa nastupa Pljevaljskog pozorišta, Foto: Jadranka Ćetković

Festival dramskih amatera svečano je otvoren večeras u Bijelom Polju.

Prije svečanog otvaranja 52. Festivala u galeriji Centra za kulturu otvorena je izložba slika "Hrabri novi svijet" akademskog slikara Mehmeda Meše Suljevića.

Sa izložbe
Sa izložbefoto: Jadranka Ćetković

Otvarajući festival na kojem će se nastupiti osam predstava iz iz Podgorice, Nikšića, Pljevalja, Bijelog Polja i Rožaja, predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da je kultura postala važan javni sadržaj.

"Zbog toga je ova manifestacija kičma pozorišnog amaterizma na samo Bijelog Polja, nego i Crne Gore, ali i zemalja bivše Jugoslavije koji pokazuje da je Bijelo Polje grad kulture", kazao je Smolović.

Smolović
Smolovićfoto: Jadranka Ćetković

Prve večeri festivala nastupili su glumci iz Pljevalja, Šekspirovim komadom "San ljetnje noći", u režiji NIkolaja Čabarkape. Pljevaljsko pozorište nastupilo je poslije četiri dececnije.

FDA se nastavlja sjutra u 10 sati, kada će Dramski studio OŠ "Vladislav Ribnikar" iz Rasova izvesti komad "Samo rata da ne bude", čiju režiju i tekst potpisuje Zagorka Rakonjac.

U 19 časova, u takmičarskom djelu nastupaju glumci Akordovog teatra za mlade iz Nikšića sa predstavom "Par godina za nas" u režiji Dragana Kneževića, a dva sata kasnije nikšićki "Akord teatar" sa Sem Šepardovim tekstom "Pravi zapad" u režiji Milana Erakovića.

Bonus video: