FDA bi trebalo organizovati u svim crnogorskim gradovima

Festival dramskih amatera u Bijelom Polju

2312 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa predstave "Par godina za nas", Foto: Jadrankla Ćetković
Detalj sa predstave "Par godina za nas", Foto: Jadrankla Ćetković

Nastup glumaca Akordovog teatra za mlade iz Nikšića komadom "Pravi zapad" po tekstu Sem Šeparda, a u režiji Milana Erakovića, oduševili su bjelopoljsku publiku.

Ovo je premijera pozorišnog komada, nakon što je mladi reditelj Milan Eraković sa drugom došao na ideju da na ovim prostorima oživi tekst Sema Šeparda.

Detalj sa predstave 'Par godina za nas'
Detalj sa predstave "Par godina za nas"foto: Jadrankla Ćetković

"Odlučili smo da baš se baš večeras po prvi put predstavimo publici, jer obožavam ovaj festival i zato što Bijelo Polje ima najbolju pozorišnu publiku”, kazao je Eraković, napominjući da je amaterski festival dobra ‘odskočna daska’ za sve mlade glumce, reditelje i sve one koji nose pozorište u duši zbog čega bi trebalo organizovati ovakve festivale širom Crne Gore.

Detalj sa predstave 'Pravi zapad'
Detalj sa predstave "Pravi zapad"foto: Jadrankla Ćetković

U sklopu pratećeg programa danas u 10 časova publici su se predstavili glumci JU Centar za kulturu "Nenad Rakočević" iz Mojkovca, koji igraju "Čudnu bajku" u režiji Katarine Jovanović.

Detalj sa predstave 'Pravi zapad'
Detalj sa predstave "Pravi zapad"foto: Jadrankla Ćetković

Večeras od 19 časova nastupaju JU Centar za kulturu iz Pljevalja sa tekstom Slavomira Moržeka "Policajci" u režiji Jovana Ljubenovića, a dva sata kasnije ansambl NVO Savez za djecu i mlade "Kuća" iz Podgorice, odigraće komad "Romano Dihklo" u režiji i dramaturgiji Zorana Rakočevića i Mila Bešovića.

Bonus video: