Pljevljaci na 52. FDA poslije 40 godina pauze

“Drago mi je da smo se predstavili bjelopoljskoj publici, koja je divna i suguran sam da ćemo doći i naredne godine, jer je ova manifestacija značajna i neponovljiva”, kazao je glumac Milan Kovačević

3716 pregleda 0 komentar(a)
Sa predstave u Pljevljima, Foto: Jadrankla Ćetković
Sa predstave u Pljevljima, Foto: Jadrankla Ćetković

Glumci JU Centar za kulturu iz Pljevalja izveli su sinoć, treće večeri Festivala dramskih amatera u Bijelom Polju, predstavu "Policajci" koju je po tekstu Slavomira Moržeka režirao Jovan Ljubenović.

Predstava govori o posljednjem političkom osuđeniku u jednoj totalitarnoj državi, kojom vladaju Infant i njegov stric Regent, a koji odlučuje da dobrovoljno odustane od svojih stavova i da se stavi na raspolaganje vlastima. Pljevljaci su se na festivalu predstavili poslije 40 godina pauze.

“Drago mi je da smo se predstavili bjelopoljskoj publici, koja je divna i suguran sam da ćemo doći i naredne godine, jer je ova manifestacija značajna i neponovljiva”, kazao je glumac Milan Kovačević.

Predstava koja je bila planirana dva sata kasnije, "Romano Dihklo" koju izvodi ansambl NVO Savez za djecu i mlade "Kuća" iz Podgorice, u režiji i dramaturgiji Zorana Rakočevića i Mila Bešovića, otkazana usljed nepredviđenih okolnosti, saopšteno je sinoć iz Centra za kulturu.

Bonus video: