Dvodnevna manifestacija "Dani Akorda" u srijedu i četvrtak u Nikšiću

Na programu će biti četiri predstave

3007 pregleda 0 komentar(a)
Dani Akorda 2023, Foto: Dani Akorda
Dani Akorda 2023, Foto: Dani Akorda

Kulturno-kreativni centar (KKC) „Akord“ iz Nikšića 26. godina postojanja i uspješnog rada obilježiće tradicionalnom manifestacijom „Dani Akorda“ koja će sjutra i preksjutra, 21. i 22. juna, biti održana u Nikšićkom pozorištu.

Manifestaciju otvara predstava „Biberče“ Akordovog dječijeg teatra Master B sa početkom u 18 časova. Nakon toga, u 20 časova, slijedi svečano otvaranje manifestacije i predstava Gdje je taj Nikšić“ Akordovog dječijeg teatra Master A. Za obje predstave režiju potpisuje Dragan Knežević, čovjek koji je prije 26 godina osnovao „Akord“ i otvorio „dom“ za djecu nadarenu za pjesmu, igru i glumu.

Drugo veče „Dana Akorda“ rezervisano je za predstave „Još samo par godina za nas“ Akordovog omladinskog teatra, u režiji Dragana Kneževića, i „Pravi zapad“ Akordovog teatra, u režiji Milana Erakovića.

Na stotine djece je odrastalo i odrasta uz „Akord“, na hiljade posjetilca je aplauzom ispratilo njihove uspjehe, a na desetine članova žirija iz zemlje i inostranstva brojnim priznanjima nagradilo je njihov rad. KKC „Akord“ je takođe poznat i po humanitarnim koncertima.

Manifestaciju priređuju Kulturno kreativni centar „Akord“ i Turistička organizacija Nikšić, a pokrovitelji su Elektroprivreda Crne Gore i Kompanija „UNO“.

Bonus video: