Slike i instalacije u postavci "Kompozicija formi i oblika"

Izložba slika akademske umjetnice Seide Belegović biće otvorena danas u Zavičajnom muzeju barskog Kulturnog centra

1171 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Izložba slika i instalacija “Kompozicija formi i oblika”, akademske umjetnice Seide Belegović, biće otvorena danas u Baru, u Zavičajnom muzeju Kulturnog centra, u 21 čas, a traje do trećeg jula.

Istoričarka umjetnosti dr Anastazija Miranović će otvoriti izložbu, a ona potpisuje i tekst u katalogu koji prati izložbu.

“Belegović je inspirisana geometrijskim oblicima, u formi nepravilnog trougla, pronašla stabilnost, moć, harmoniju, kreativnost, kroz koncizan i jasan konceptualni pristup. U jedinstvu pokreta i akcije, predanom i istrajnom dosljednošću egzekucije, s vidljivim, višeslojnim nanosima akrilnih boja, umjetnica gradi svoj stvaralački opus”, zapisala je Miranović.

Seida Belehović je završila grafički dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Prištini, a postdiplomske stidije na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Stručno se usavršavala u Italiji, Grčkoj, Engleskoj, Francuskoj. Bavi se pedagoškim radom i publicistikom, a izlagala je na više desetina samostalnih i kolektivnih izložbi, u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je brojnih nagrada...

Bonus video: