Budva: Omaž Mimu Mitroviću na sceni između crkava

Budvanska publika je sinoć imala priliku da uživa u mnoštvu muzičkih numera, koje su predivnim glasovima izvodili solisti muzičke škole, uz pratnju školskog hora

4020 pregleda 0 komentar(a)
Omaž Mimu Mitroviću, Foto: TO Budva
Omaž Mimu Mitroviću, Foto: TO Budva

U okviru "off programa" Jadranskog festivala igre, sinoć je održano lijepo muzičko veče posvećeno poznatom Budvaninu, džez trubaču Nikoli Mimu Mitroviću, koji je svoje prvo znanje na ovom duvačkom instrumentu stekao u Gradskoj muzici Budve.

U organizaciji NVO "Feral", koji već godinama njeguje sjećanje na Mitrovića, a u saradnji sa Gradskom muzikom Budve i Školom za osnovno muzičko obrazovanje, budvanska publika je sinoć imala priliku da uživa u mnoštvu muzičkih numera, koje su predivnim glasovima izvodili solisti muzičke škole, uz pratnju školskog hora.

Specijalne aranžmane za koncert je pripremio dr um. Ivan Ilić.

Profesorice koje su pripremale hor i soliste su prof. Jelena Kaluđerović, prof. Renata Perazić, prof. Jelena Otašević, dok su trube pripremili prof. Sara Piletić i prof. Stefan Stešević.

Autorka ovogodišnjeg projekta je Milica Radoman, direktorica ŠOMO Budva, dok su podršku u realizaciji pružili Turistička organizacija opštine Budva, kompanija „Rokler“, agencija „Unibrand“ i Vodovod Budva.

Bonus video: