Spektakularnim koncertom otvara se glavna sezona u Ulcinju

Svjetska operska zvijezda Rame Lahaj u petak nastupa u našem lijepom gradu

34237 pregleda 63 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Opština Ulcinj
Foto: Opština Ulcinj

Početak glavne turističke sezone u Ulcinju obilježiće spektakularni koncert koji će biti održan na rekonstruisanoj Velikoj skeli, ispod južnih zidina monumentalnog Starog grada.

Zvijezda ove večeri biće svjetski poznati tenor g. Ramë Lahaj (39) sa Kosova, koji je u dosadašnjoj karijeri nastupio na najznačajnijim pozornicama na planeti, a dobitnik je i niza eminentnih priznanja.

Tako je, na primjer, 2016. godine Lahaj bio pobjednik na takmičenju „Operalia“, koje organizuje jedan od najpoznatijih svjetskih operskih pjevača Placido Domingo.

Tokom 2017. sa tim čuvenim španskim tenorom i Marinom Rebekom, Lahaj je nastupao u Pariškoj nacionalnoj operi, a godinu kasnije i u Boljšoj teatru u Moskvi.

U vrijeme pandemije 2020/21. u Operi Australije u Sidneju je započeo sa ulogom Alfreda, gdje je "maestralno utjelovio naivnost mladića koji se nemarno zaljubio u ženu iz društva". Ova predstava je emitovana u mnogim bioskopima širom svijeta.

Maestro Lahaj je izrazio zadovoljstvo što će konačno imati priliku da gostuje i u našem gradu.“Za mene, ali i mnoge druge ljude, Ulcinj je podsjećanje na prvu romansu i iskustvo sa morem, te sa velikim gostoprimstvom Ulcinjana“, rekao je on zahvaljujući na pozivu čelnicima Vlade Crne Gore, Opštine Ulcinj i lokalnih institucija.

Organizatori ovog jedinstvenog događaja su Opština Ulcinj, lokalna Turistička organizacija, ulcinjski Centar za kulturu i Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore.

Koncert g. Lahaja biće održan u petak, 30. juna 2023, sa početkom u 20.00 časova.

Dobrodošli u naš lijepi grad!

Opština Ulcinj
foto: Opština Ulcinj