Pogledajte kako je protekao drugi dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Od 2. do 12. jula se u Kotoru održava Kotorski festival pozorišta za djecu

1322 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa predstave na festivalu, Foto: Kotorski festival pozorišta za djecu
Detalj sa predstave na festivalu, Foto: Kotorski festival pozorišta za djecu

Drugi dan 31.Kotorskog festivala pozorišta za djecu protekao je u znaku dječjih osmjeha koji su bajkovitu atmosferu Starog grada učinili posebno energičnom, saopštili su iz Kotorskog festivala pozorišta za djecu (KPFD).

"Početak takmičarskog pozorišnog programa Festivala obilježila je predstava Mogućnost zabavljanja kod ptica BITEF teatra iz Srbije koja je odigrana u Kulturnom centru “Nikola Đurković”. Djeca nešto starijeg uzrasta imala su priliku da se kroz priču o dva superheroja: ženi-drvetu i čovjeku-ptici, podsjete na to da svijet nije i ne treba da bude antropocentričan – jer ljudi su samo dio prirode koja takođe ima svoje pravo da raste, cvjeta, leti, pjeva, trči, kljuca, pa i da se zabavlja.", navodi se u saopštenju.

Na punoj Ljetnjoj pozornici, predstava Snežna kraljica Malog pozorišta “Duško Radović” iz Srbije, okupila je djecu različitih uzrasta, pričajući im priču o neraskidivom prijateljstvu Gerde i Kaja koji se, svako na svoj način, trude da se izbore s promjenama koje im se dešavaju u periodu kada je najlakše biti povrijeđen, ali je, uz pomoć prijatelja, i najlakše zacijeliti.

"Na Pjaci od kina, dječje scensko stvaralaštvo pratećeg programa otvorili su mališani iz Pozorišne trupe “Čarobnjaci”, Javne predškolske ustanove „Dragan Kovačević“ iz Nikšića koji su publici zagolicali maštu programom pod nazivom Zemlja čudesa.", ističu iz KPFD-a.

U terminu od 21:30 se na Ljetnjoj pozornici nastavlja takmičarski program uz Pozorište za djecu i mlade Kragujevac koje će predstavom Mulan oživjeti staru kinesku poemu u pozorišnom ruhu.

Na Pjaci od kina u 20:30, biće organizovano prvo festivalsko književno veče pod nazivom Fantastični Kotorani. U pitanju je Promocija Regionalnog festivala fantastične književnosti “Refesticon”.

"Razigrani mališani iz Nevladinog udruženja “Djeca Tivta” i Dječijeg saveza Podgorica predstaviće se programom Kad porastu krila, na Trgu od oružja u 21 sat.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: