"Ožalošćena porodica" 8. jula u Tivtu

Zagrebačka verzija "Ožalošćene porodice" biće izvedena u sklopu takmičarske konkurencije za nagarade 18. Međunarodnog festivala mediteranskog teatra "Purgatorije“

3453 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Pozorišna predstava "Ožalošćena porodica“ u produkciji Kazališta "Kerempuh“ iz Zagreba, biće izvedena u subotu, 8.jula sa početkom u 21.30 sati na ljetnjoj pozornici u Tivtu, u sklopu takmičarske konkurencije za nagarade 18. Međunarodnog festivala mediteranskog teatra "Purgatorije“ koji se održava u tom gradu.

Po čuveniom tekstu Branislava Nušića, predstavu je režirao Iban Plazibat. Dramaturgiju potpisije Nikolina Rafaj, scenografiju paola Lugarič a kostimke je uradila Petra Pavičić.

Porodica se okuplja oko smrti bogatog (nekima bližeg, nekima daljeg) rođaka, no prividno žaljenje za pokojnikom ubrzo se raskrinkava kao paravan za bespoštenu borbu za njegovo nasljeđe u kojoj se ne biraju sredstva.

Jedan od najvećih komediografa Branislav Nušić u "Ožalošćenoj porodici" vrlo precizno raslojava nezaustavljivu pohlepu okupljenih, portretirajući na sceni niz uvjerljivih likova pogonjenih malograđanskim licemjerjem i pohlepom.

U ovoj najnovijoj zagrebačkoj verziji čuvenog Nušičevog komada igraju Marko Makovičić , Matija Šakoronja , Luka Petrušić , Filip Detelić, Vilim Matula , Branka Trlin, Linda Begonja, Mia Anočić – Valentić, Anita Matić i Josipa Anković.

Bonus video: