Slobodan Marunović na Internacionalnom festivalu "Evropski glumac" u S. Makedoniji osvojio nagradu Glumac Evrope

"Žiri je donio jednoglasnu odluku da se Marunoviću dodijeli nagrada za ulogu u predstavi 'Potonja ura Njegoševa'", navodi se u saopštenju CNP-a

7182 pregleda 6 komentar(a)
Dodjela nagrade, Foto: CNP
Dodjela nagrade, Foto: CNP

Prvak Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP) Slobodan Marunović dobio je nagradu Glumac Evrope za 2023. godinu (Akter na Evropa) na 21. Internacionalnom festivalu "Evropski glumac" koji je održan u Prespi, u Sjevernoj Makedoniji, saopšteno je iz CNP-a.

Žiri u čijem sastavu su glumac Meto Jovanovski, reditelj Nazif Uslu, glumica ElenaTrajkovska i glumac i univerzitetski profesor Atila Klinče, jednoglasno je donio odluku da godišnju nagradu Glumac Evrope 2023 dodijeli Slobodanu Marunoviću za izvođenje predstave „Potonja ura Njegoševa“.

Dodjela nagrade
Dodjela nagradefoto: CNP

Monodrama “Potonja ura Njegoševa” po tekstu Slobodana Tomovića, u režiji Blagote Erakovića, koja je izvedena širom svijeta više od 1.500 puta, premijerno je izvedena 1988. godine u Crnogorskom narodnom pozorištu.

"Predstava prikazuje posljednje trenutke života pjesnika, filozofa, vladike i gospodara Crne Gore kroz njegovo dramatično suočavanje sa smrću te filozofskim propitivanjem o smrti, sudbini, bogu, ljubavi i smislu njegovog postojanja. Tokom 35 godina trajanja, predstava je osvojila brojne nagrade i priznanja", navodi se u saopštenju.

Bonus video: