Italijanski ansambl Mare Nostrum u petak na KotorArtu

"Na repertoaru koncerta naći će se djela baroknih kompozitora Stradele, Legrenzija, Kavalija, kao i Vivaldija", dodaje se u saopštenju

3108 pregleda 1 komentar(a)
Mare Nostrum, Foto: KotorArt
Mare Nostrum, Foto: KotorArt

KotorArt Don Brankovi dani muzike, u petak, 14. jula, sa početkom u 21 čas, u Bogorodičinoj crkvi u Prčnju, organizuju koncert renomiranog italijanskog ansambla Mare nostrum, saoppšteno je iz KotorArta.

Ansambl čine, kako su kazali, Gabrijele Toskani, violina, Marko Keršbaumer, violina, Ulrik Gaston Larsen, teorba, Tomas Kiđoni, violončelo, Amleto Mateuči, kontrabas, Lućija Adelaide di Nikola, čembalo i orgulje i Đulija Bolkato, sopran. Ansambl nastupa pod dirigentskom palicom osnivača ansambla, Andree de Karla.

"Na repertoaru koncerta naći će se djela baroknih kompozitora Stradele, Legrenzija, Kavalija, kao i Vivaldija", dodaje se u saopštenju.

Festival, kako su kazali, organizuje povratni prevoz solarnim brodom iz Kotora, sa Rive u 20 časova i 30 minuta.

"Ulaznice za događaje, kako samostalne, tako i uz prevoz, mogu se nabaviti preko GigsTix mreže, putem njihovog sajta www.gigstix.me kao i na određenim Tobacco S Press kioscima širom Crne Gore. Prevoz je moguće obezbjediti samo uz date ulaznice sa prevozom preko Gigstix mreže. Nije moguće kupovati kartu za prevoz na licu mjesta", saopšteno je iz KotorArta.

Partneri ovog koncerta su, dodaje se u saopštenju, Ambasada Italije u Crnoj Gori, kao i Italijanski institut za kulturu iz Beograda.

"Sretni smo što, uz podršlu partnera i prijatelja festivala, možemo ponuditi publici široku lepezu događaja na ovogodišnjem Festivalu. Sjutra, u prelijepom ambijentu Bogorodičine crkve, imaćemo priliku slušati renomirani italijanski ansambl, specijalizovan za izvođenje barokne muzike a uz, već ustaljene klasične instrumente i glas, čućemo i teorbu, trzački žičani instrument iz porodice laute, tradicionalni barokni instrument. Događaj će upotpuniti i organizovan povratni prevoz solarnim brodom iz Kotora do Prčnja te dati priliku publici da u potpunosti uživaju u umjetnosti, Kotoru i Boki", rekli su iz PR službe Festivala.

Bonus video: