Ostajemo vjerni djelima velikih majstora: Trio "Ardor" večeras u Baru

Trio “Ardor”, koji čine profesori Muzičke akademije flautistkinja Žana Lekić, pijanistkinja Nataša Popović i violončelista Mladen Popović sa gostima, mladim umjetnicima Lukom Perazićem i Simom Šiševićem, večeras na Barskom ljetopisu

4419 pregleda 215 reakcija 0 komentar(a)
Trio “Ardor”, Foto: Privatna arhiva
Trio “Ardor”, Foto: Privatna arhiva

Koncert trija “Ardor”, koji čine profesori Muzičke akademije flautistkinja Žana Lekić, pijanistkinja Nataša Popović i violončelista Mladen Popović sa gostima biće održan večeras u sklopu Barskog ljetopisa ispred Dvorca kralja Nikole u 21 sat.

Njih troje imaju veliki broj koncerata iza sebe, a o tome šta će izvesti pred publikom večeras Žana Lekić kaže:

“Repertoar biramo i prilagođavamo vrlo često u zavisnosti od zahtjeva festivala, ali i potrebe da publika uživa i zvucima klasične muzike u ljetnjim mjesecima. Ove godine na Barskom ljetopisu, pored Tria L.Ferenc Op.45 za flautu, violončelo i klavir izvodimo i Trio uvaženog profesora Senada Gačevića napisanog 1996. godine. Na kraju koncerta publika će imati priliku da čuje “Smrt Anđela” Astora Pjacole iz Svite Anđela”, ispričala je Lekić.

Ona se pohvalila da će gosti na koncertu biti mladi umjetnici Luka Perazić - violina i Simo Šišević - klavir, te da će oni izvoditi djela Morisa Ravela i Sergeja Rahmanjinova.

Simo Šišević
Simo Šiševićfoto: Privatna arhiva

“Svirati sa mladim umjetnicima koji su na početku svoje umjetničke karijere ima posebnu draž. Uvijek se prisjetimo koliko je nama bila važna podrška kada smo počinjali”, ispričala je Lekić.

Luka Perazić
Luka Perazićfoto: Privatna arhiva

“Pred nama su izuzetno daroviti i vrijedni mladi ljudi koji posvećeno rade na sebi i nižu uspjehe, kako na svjetskim koncertnim podijumima, tako i kod nas. Luka i Simo nisu usamljeni na tom putu. Možemo svi biti ponosni što je Crna Gora iznjedrila izuzetne talente koji su naši najbolji ambasadori i služe na ponos svima nama”, napominje Lekić.

Ne samo tokom ljeta zahvaljujući fetivalima, već i tokom čitave godine publika ima priliku da uživa u sve većem broju koncerata klasične muzike. Na pitanje jesmo li obrazovali publiku i koliko se situacija promijenila posljednjih decenija, Lekić odgovara:

“Čini se da jesmo. Današnja publika umije da nagradi kvalitet i podrži ga.Tržište je danas puno raznih žanrova, u ponudi su različiti aranžmani popularne muzike u izvedbi klasičnih instrumenta, a isto tako i popularni aranžmani klasične muzike. Mi za sada, ostajemo vjerni djelima velikih majstora, jer, uvjerena sam, svi mi imamo svoju publiku” zaključuje Lekić.

Bonus video: