Preminuo Pol Rubens, glumac koji je igrao Pi-Vi Hermana

„Uvijek sam osjećao ogromnu količinu ljubavi i poštovanja svojih prijatelja i publike. Toliko sam vas sve volio i uživao u stvaranju umjetnosti za vas", napisao je Rubens u izjavi koja je objavljena tek nakon njegove smrti

6256 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pol Rubens, glumac koji je igrao Pi-Vi Hermana, umro je u 71. godini od kancera, prenosi Variety.

„Primite moje izvinjenje što nisam u javnosti raspravljao ono sa čim se borim posljednjih šest godina“, napisao je Rubens u izjavi koja je objavljena na njegovom Instagram profilu tek nakon njegove smrti, vjerovatno od strane člana porodice, piše Variety.

„Uvijek sam osjećao ogromnu količinu ljubavi i poštovanja svojih prijatelja i publike. Toliko sam vas sve volio i uživao u stvaranju umjetnosti za vas”, dodao je.

U nastavku su saopštene tužne vijesti.

„Sinoć smo se oprostili od Pola Rubensa, legendarnog američkog glumca, komičara, pisca i producenta čiji je voljeni lik Pi-Vi Herman oduševio generacije djece i odraslih svojom pozitivnošću, hirovitošću i vjerom u važnost dobrote. Pol se godinama hrabro borio protiv raka svojom prepoznatljivom upornošću i duhovitošću. Kao veliki i ostvaren talenat, on će zauvijek živjeti u panteonu komedije i u našim srcima kao cijenjeni prijatelj i čovjek izuzetnog karaktera i velikodušnog duha”, navodi se u objavi, prenosi N1.

Rubens je započeo svoju karijeru 1970-ih nakon što se pridružio komičarskoj trupi Groundlings u Los Anđelesu kao komičar-improvizator i scenski glumac. Godine 1980. pokrenuo je „The Pee-wee Herman Show“, scensku produkciju usredsređenu na izmišljeni lik koji je razvijao godinama.

Кako je Pi-Vi postao omiljena komična figura, Rubensova predstava je bila rasprodana pet mjeseci, a onda je dobio specijal na HBO-u.

Godine 1985. udružio se sa Timom Bartonom na filmu „Pee-wee’s Big Adventure“, koji je postigao i komercijalni uspjeh, i pohvale kritičara. Rubens se vratio tri godine kasnije za nastavak filma, „Big Top Pee-wee“, koji je vodio Randal Klajser.

Bonus video: