Jevanđelje po Dostojevskom

Predstava će biti izvedena večeras na Purgatorijama

2131 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Pozorišna predstava “Jevanđelje po F. M. Dostojevskom”, u produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, biće izvedena danas u takmičarskoj konkurenciji za nagrade 18. Međunarodnog festivala mediteranskog teatra “Purgatorije” u Tivtu.

Komad koji je režirao Jernej Lorenci, biće odigran na ljetnoj pozornici u Tivtu, u 21 čas. Scenograf je Branko Hojnik, kostime je uradila Belinda Radulović, muziku su komponovali Branko Rožman i Dimitrije Beljanski, a koreograf je Gregor Luštek.

U komadu “Jevanđelje po F. M. Dostojevskom”, inspirisanom književnim opusom istoimenog ruskog genija koji se bavi raznim filozofskim i religioznim temama, te istraživanjem ljudskog stanja u problematičnoj, političkoj, društvenoj i duhovnoj atmosferi Rusije u 19. vijeku, igraju: Radoje Čupić, Lidija Stevanović, Nenad Pećinar, Marija Medenica, Sonja Kesler, Nina Proročić-Rukavina, Dušan Vukašinović i Dimitrije Aranđelović.

Pored glumaca, na sceni je i Kvartet Pneuma u sastavu: Dimitrije Beljanski, klavir, Stefan Milović, klarinet, Nina Henig, violončelo i Katarina Badnjar, violina.

Bonus video: