Počinje Festival tamburaške muzike u Pljevljima

Izložba će biti otvorena u 20 sati u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja u Pljevljima, a sat kasnije ženski tamburaški sastav La banda iz Novog sada održaće koncert na gradskom šetalištu

2963 pregleda 0 komentar(a)
Festival tamburaške muzike, Foto: Promo
Festival tamburaške muzike, Foto: Promo

Otvaranjem izložbe Tamburaška tradicija u Pljevljima, večeras u tom gradu počinje Festival tamburaške muzike pod nazivom "Srce i duša stare čaršije".

Izložba će biti otvorena u 20 sati u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja u Pljevljima, a sat kasnije ženski tamburaški sastav La banda iz Novog sada održaće koncert na gradskom šetalištu.

"Pokušali smo uz pomoć naših prijatelja i konsultanta iz Novog sada da napravimo izložbu koja će biti retrispektiva tamburaške priče u Pljevljima, koja kreće od kraja 19. vijeka", kazao je Emir Prekić rukovidilac Gradskog tamburaškog orkestra u Pljevljima.

U četvrtak u istom terminu na Gradskom šetalištu nastupiće Tamburatorijum iz Pančeva i Bjelopoljski tamburaši.

Festival tamburaških orkestara
foto: Promo

U subotu poslednjeg dana festivala od 21 sat nastupiće Gradski tamburaški orkestar-Pljevlja sa solistima Teodorom Čolović, Anastasijom Vojinović, Danilom Sekulićem, Sabahudinom Delićem i Ninom Strugar.

Nastupiće glumac Miodrag Damjanović i operaksa pjevačica Nataša Radovanović u kabareu Čeznem da vam kažem. Prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta, provešće publiku kroz uspomene na detinjstvo, Jugoslaviju, studentske dane, početak karijere, ali i savremeno doba u kome živimo.

Organizator izložbe je pljevaljski Gradski tamburaški okrestar i Centar za kulturu iz finansijsku podršku Opštine i Turističke organizacije Pljevlja.

Bonus video: