Od 18. do 24. avgusta peti Internacionalni likovni susreti “Slikari Lazovići”

Svečano otvaranje manifestacije “Slikari Lazovići” u petak

3666 pregleda 0 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Shutterstock
Bijelo Polje, Foto: Shutterstock

Tradicionalna manifestacija “Slikari Lazovići” biće održana u Bistrici, a otvaranje će biti u petak, u dvorištu Muzeja u BIjelom Polju, nakon čega je organizovana izložba radova sa prethodne manifestacije.

Manifestacija će, kako je kazao direktor Muzeja Željko Raičević, svečano biti otvorena u petak, 18. avgusta u 19 časova, u dvorištu Muzeja na kojoj će biti organizovana Izložba sa IV Internacionalnih likovnih susreta „Slikari Lazovići“.

Slikari Lazovići
foto: Jadranka Ćetković

“Na ovogodišnjim likovnim susretima učestvovaće 13 umjetnika iz zemalje i inostranstva, a svoje učešće su potvrdili Costin Brateanu (Rumunija), Davud Turković (Srbija), Dijana Lazović (Crna Gora), Evgenija Popović (Crna Gora), Irvin Masličić (Crna Gora), Luka Lagator (Crna Gora), Leva Liaugaudaite (Litvanija), Marija Radusinović (Crna Gora), Mihaela Kamenova (Bugarska), Nataša Petejčuk (S. Makedonija), Radojica Bulatović (Crna Gora), Anđelija Branković (Srbija) i Teodor Kirjakov (Bugarska) “, kazao je Raičević.

Završna izložba sa ovogodišnjih Internacionalnih likovnih susreta, predviđena je za organizaciju šestih Internacionalnih likovnih susreta 2024. godine.

Organizator manifestacije je JU Muzej Bijelo Polje, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture i medija Crne Gore, kroz program „Razvoja kulture na sjeveru Crne Gore za 2023. godinu i Opština Bijelo Polje.

Bonus video: