Nobelovka Olga Tokarčuk prima nagradu od žirija Marija Vargasa Ljose u Budvi

Tokarčuk će u Budvi imati svoje književno veče 1. septembra, a već 2. septembra i okrugli sto na temu velikog književnog opusa slavne poljske spisateljice

3197 pregleda 7 komentar(a)
Olga Tokarčuk, Foto: Screenshot
Olga Tokarčuk, Foto: Screenshot

Večeras u 21 sat se svečano otvara VII festival "Ćirilicom", Budva čije će trajanje biti od 23. avgusta - 13. septembra čiji je vrhunac gostovanje poljske književnice Olge Tokarčuk, dobitnice Nobelove nagrade za književnost 2018. godine.

Iz noći u noć smjenjivaće se programima iz pozorišta, književnosti , te likovne i muzičke umjetnosti. Cio projekat se dešava u organizaciji Narodne biblioteke Budve i Udruženja izdavača i knjižara Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Opštine Budva. Svi programi će biti realizovani na Trgu između crkava u Starom gradu Budve, i počinju u 21 čas.

Tokom preko 20 dana festivala "Ćirilicom" publika će imati priliku da isprati bogat i raznovrstan sadržaj kao i prethodnih godina, a detaljan program predstavljen je u ponedjeljak na pres konferenciji, koja je održana tim povodom.

Bez premca najveći događaj na cijelom festivalu je gostovanje čuvene nobelovke Olge Tokarčuk koja će tokom nekoliko festivalskih večeri predstaviti svoj program.

Tokarčuk će u Budvi imati svoje književno veče 1. septembra, a već 2. septembra i okrugli sto na temu velikog književnog opusa slavne poljske spisateljice. U večernjem programu ona će primiti internacionalnu nagradu Književni plamen, čijim žirijem presjedava Mario Vargas Ljosa, koji je takođe bio gost Budve.

Bonus video: