Komad "Otac" Ateljea 212 u uorak na "Purgatorijama"

U predstavi igraju Voja Brajović, Hana Selimović, Ivan Mihailović, Dragana Varagić, Isidora Simijonović i Marko Grabež.

2034 pregleda 2 komentar(a)
Tivat, Foto: Shutterstock
Tivat, Foto: Shutterstock

Pozorišna predstava „Otac“ u produkciji Atelja 212 iz Beograda, biće izvedena u utorak sa početkom u 21 sat u velikoj dvorani Centra za kulturu u Tivtu.

„Otac“ je posljednja od ukupno devet predstava teatarskih kula iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Sjeverne Makedonije, a koje su u takmičarskoj konkurenciji za nagrade ovogodišnjeg, 18. Međunarodnog festivala mediteranskog teatra „Purgatorije“ koji se održava u Tivtu.

Po tekstu Florijana Zelera koji je dramaturški obradila Željka Pleština Udovičić, komad „Otac“ režirao je Paolo Mađeli. Scenograf predstave je Darko Nedeljković, kostimograf Leo Kulaš, muziku potpisuju Marko Grabež, Ivan Pavlović Gizmo, Emilija Đorđević i Ivana Miljković, songove je napisala Đoja Mađeli, dok je koreograf Boris Lukman.

foto: Siniša Luković

U predstavi igraju Voja Brajović, Hana Selimović, Ivan Mihailović, Dragana Varagić, Isidora Simijonović i Marko Grabež.

“Otac” je tragikomična porodična priča fokusirana na ostarjelog oca koji se bori sa demencijom. Zeler, baveći se procesom starenja i u datim okolnostima izvrnutim odnosom oca i ćerke, dovodi u pitanje i postojanost kategorija istine i realnosti. Ova predstava priča o demenciji u porodici o odnosu oca i ćerke, o ljubavi i gubitku. Intimna priča koja nam pomaže i omogućava da otvorimo vrata sopstvenog doma ,osvrnuti se i pogledati ka sopstvenim korjenima, porodici, u oči onima koji nas okružuju. Tekst pri tome provocira žanrovskom namjernom nedorečenošću, koja nas šeta od psihološkog trilera do tragikomedije.

Bonus video: