Crteži i skulpture Vesne i Rajka Sušića u srijedu u Tivtu

Izložbu crteža i skulptura dvoje nikšičkih umjetnika koja će biti postavljena u prizemlju galerijskog prostora JU Muzej i galerija Tivat svečano će otvoriti direktorica te javne ustanove, Danijela Đukić

6021 pregleda 0 komentar(a)
Plakat za izložbu, Foto: JU Muzeji i galerije Tivat
Plakat za izložbu, Foto: JU Muzeji i galerije Tivat

Izložba pod nazivom "Prelaz" likovnih radova Vesne i Rajka Sušića biće otvorena u JU Muzej i galerija Tivat u srijedu, 30. avgusta, sa početkom u 20 časova.

Vesna Sušić rođena 3. marta 1972. u Zaječaru, Srbija. Završila srednju školu likovnih tehničara „Đorđe Krstić“ u Nišu kao tehničar grafičkog dizajna. Diplomirala slikarstvo u klasi profesora Ismaila Karaila 1997. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti u Cetinju. Radila kao tv scenograf, grafički dizajner, a 2019. stekla licencu za rad u prosvjeti. Zaposlena je u Nikšićkom pozorištu. Živi i slika u Nikšiću, a na ovoj izložbi predstaviće se crtežima.

Rajko Sušić, rođen 29. januara 1971. god u Nikšiću. Diplomirao vajarstvo u klasi profesora Pavla Pejovića 1997. Magistrirao u klasi profesora Pavla Pejovića 2008. god. Dobitnik više nagrada za skulpturu. Učesnik više umjetničkih kolonija. Stekao licencu za bavljenje pedagoškim radom. Zaposlen u školi "Mileva Lajović Lalatović" u Nikšiću. Izlagački aktivan. Živi i vaja u Nikšiću. Autor skulpturalne cjeline „Grupa“ ili „Jato“ postavljene 2015. godine u „Noći muzeja“ na tivatskome Trgu od kulture.

Izložbu crteža i skulptura dvoje nikšičkih umjetnika koja će biti postavljena u prizemlju galerijskog prostora JU Muzej i galerija Tivat svečano će otvoriti direktorica te javne ustanove, Danijela Đukić.

Bonus video: