Izložba „Ispod površine” Vane Prelević

Postavka će biti otvorena sjutra u Modernoj galeriji u Podgorici, u 19 časova

546 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Izložba “Ispod površine” akademske umjetnice Ivanke Vane Prelević biće otvorena sjutra u Podgorici, u Modernoj galeriji JU Muzeji i galerije Podgorice, u 19 časova.

Prelević je rođena 1965. u Podgorici. Diplomirala je 1990. i magistrirala 1995. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na Odsjeku vajarstva, u klasi prof. Miodraga Živkovića. Na istom fakultetu je magistrirala 2006, na Odsjeku scenografije, u klasi prof. Geroslava Zarića.

Ivanka Vana Prelević
foto: Promo

Članica je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 1992. godine, a od 1995. radi kao scenografkinja u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP).

Autorka je scenografije, kostima i lutaka u pedesetak dramskih i baletskih predstava. Kao scenografkinja je bila angažovana i u animiranom filmu “Nastup”, Centar film Beograd 2007. godine, kao i u igranom filmu “Gledaj me”, Katun Movies Podgorica, iz 2008. godine.

Imala je više samostalnih izložbi i učestvovala na kolektivnim predstavljanjima u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je vrijednih nagrada.

Bonus video: