Demokrate: To što je Božović u Spužu, bilo kobno za kandidaturu Budve

"Protraćili smo šansu generacije za kvantni skok u razvoju Budve i Boke kroz realizacuju projekata, prije svega u oblasti infrastrukture i kulture"

11230 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

"Činjenica da je aktuelni predsjednik opštine u pritvoru, je očigledno bila kobna za kandidaturu Budve za Evropsku prijestonicu kulture", navodi se u saopštenju budvanskog odbora Demokrata.

"Protraćili smo šansu generacije za kvantni skok u razvoju Budve i Boke kroz realizacuju projekata, prije svega u oblasti infrastrukture i kulture. Sada nam preostaje da probamo sakupiti parčiće razorenog grada i turističke destinacije, i da probamo svi zajedno, sa novim ljudima, novim licima, da vratimo Budvu na pravi kolosjek. U tom smislu i pravcu, bez trunke političke ostrašćenosti i loše namjere, apelujemo i pozivamo lično, gospodina (Milo) Božovića i gospodina (Nikola) Jovanovića, da podnesu ostavke i da, nakon što dogovorom obezbijedimo elementarno funkcionisanje građana Budve, preduzmemo ono što je logičan slijed događaja. Skratimo mandat i sprovedemo vanredne lokalne izbore kao izlaz iz krize bez presedana u kojoj se naša Budva našla", piše u saopštenju Demokrata.

Kako ističu nije mali uspjeh i naći se u samom finalu izbora za Evropsku prijestonicu kulture.

"I na tome čestitamo, prije svega, nezavisnoj kulturnoj sceni Budve, ali današnji dan i odluka kojoj svjedočimo je zaista kap koja je prepunila čašu i ovdje se mora staviti tačka na teatar apsurda koji se u Budvi odvija već nepunih godinu dana, a svoj vrhunac doživljava posljednjih mjeseci. Vrijeme je da se pristupi odgovorno i ozbiljno u riješavanju ove krize a mi smo spremni da damosvoj doprinos riješenju. Ako ima elementarno ozbiljnih i odgovornih ljudi u redovima liste 'Budva na prvom mjestu - Milo Božović', shvatiće da su grad već dovoljno koštali i da je sad vrijeme da okrenemo novi list, sve drugo bilo bi pogrešno do te mjere da bi doveli u pitanje samo postojanje opštine i normalan život svakog njenog građanina i privrednog subjekta, u svim segmentima. Ostavke gospodo, kao čin odgovornosti i kao potvrda da i dalje uzimate realnost u obzir, pa onda dogovor i izbori, i na kraju sud građana kao putokaz za buduće vrijeme. Živjela Budva", zaključuje se saopštenju OO Demokrate Budva.

Bonus video: