PES: Raspisati prijevremene lokalne izbore u Budvi u što kraćem roku

"Zahtijevamo od predstavnika aktuelne vlasti u Opštini Budva da zakažu vanrednu sjednicu SO Budva, na kojoj bi bili izabrani novi nosioci funkcija, sa zadatakom pokretanje procedure za raspisivanje prijevremenih lokalnih izbora kao najlegitimnijeg rešenje za postojeću situaciju"

9474 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Inicijalni odbor Pokreta Evropa sad Budva tražio je raspisivanje prijevremenih lokalnih izbora u Budvi u što kraćem roku.

"Svjedoci smo politički neodrživog stanja u kojem se, sticajem okolnosti, nalazi opština. Sjednice SO Budve se ne održavaju redovno, a predsjednik opštine se nalazi u pritvoru. Što je najgore, bez naznaka da će u skorije vrijeme biti u situaciji da obavlja svoju funkciju. Bez namjere da bilo koga optužujemo ili presuđujemo, a time kršimo presumpciju nevinosti, Pokret Evropa Sad (PES), kao druga najača politička lista po broju glasova u opštini, na poslednjim parlamentarnim izborima, ne može nijemo da sjedi i posmatra ukupnu društveno-političku agoniju u kojoj se nalazimo", navodi se u saopštenju Inicijalnog odbora Pokreta Evropa sad Budva.

Dodaju i daj e propuštene istorijska šansa da Budva bude Evropska prijestonica kulture, "zbog nefunkcionalnosti, neažurnosti i neprofesionalnosti pojedinaca u aktivnoj vlasti, iako je naša opšina bila favorit i zasluživala 'ispuštenu' titulu".

U saopštenju se navodi da bi formiranjem nove vlasti u Budvi bili stvoreni uslovi za normalno funkcionisanje lokalne vlasti, a svi kapitalni projekti realizovani.

"Zahtijevamo od predstavnika aktuelne vlasti u Opštini Budva da zakažu vanrednu sjednicu SO Budva, na kojoj bi bili izabrani novi nosioci funkcija, sa zadatakom pokretanje procedure za raspisivanje prijevremenih lokalnih izbora kao najlegitimnijeg rešenje za postojeću situaciju. Takođe, oni bi do okončanja izbornog procesa upravljali opštinom, sve u skladu sa zakonima i lokalnim propisima. Na taj način smatramo da bi se u okviru zakonima definisanih najkraćih mogućih rokova, privremeno stanje u našoj opštini, koliko toliko dovelo u redovno. Jedino što treba da uradimo jeste da damo šansu građanima i građankama Budve da odluče", piše u saopštenju.

Bonus video: