Počelo snimanje novog filma Rajka Grlića

Drago mi je da kao svoj zadnji film snimam ljubavnu priču duboko umočenu u hrvatsku stvarnost, izjavio je reditelj povodom filma “Svemu dođe kraj”

2736 pregleda 1 komentar(a)
Iz filma, Foto: Filmski centar Crne Gore
Iz filma, Foto: Filmski centar Crne Gore

Snimanje crnogorske manjinske koprodukcije, dugometražnog igranog filma “Svemu dođe kraj” proslavljenog reditelja Rajka Grlića počelo je prethodne sedmice, saopštili su iz Filmskog centra Crne Gore.

“Radnja filma ‘Svemu dođe kraj’ prati uspješnog zagrebačkog advokata koji se sukobi s moćnim klijentom, zbog čega izgubi sve. Ipak, on se ne predaje…”, navodi se u opisu.

Grlić je nagovijestio i da je ovo njegov zadnji film...

“Drago mi je da kao svoj zadnji film snimam ljubavnu priču duboko umočenu u hrvatsku stvarnost”, izjavio je reditelj.

Grlić za film potpisuje i scenario koji je radio sa književnikom Antom Tomićem. Njihov prethodni projekat je film “Ustav Republike Hrvatske” koji je i najnagrađivaniji hrvatski film svih vremena. Osim festivalskog uspjeha, ovaj film je ostvario i značajne rezultate u bioskopima pa se tako u Zagrebu i Beogradu prikazivao punih šest mjeseci, da bi nakon toga krenuo u uspješnu distribuciju po Europi i Sjevernoj Americi, uz pozitivne kritike.

U filmu “Svemu dođe kraj” igraju: Živko Anočić, Jelena Đokić, Boris Isaković, Janko Popović Volarić, Emir Hadžihafizbegović, Srđan Grahovac, Katarina Bistrović Darvaš, Ksenija Marinković, Marina Redžepović, Angela Nedyalkova, Anita Schmit, Doris Šarić Kukuljica, Siniša Ružić, Dejan Đonović, Aleksandar Radulović i brojni drugi.

Uz glavnog producenta “Interfilm” iz Zagreba, u realizaciji projekta učestvuju i koproducenti “RRF International” iz Bugarske, “Oktavijan” iz Bosne i Hercegovine, “Saudade film” iz Turske, “West End Production” iz Srbije i “ABHO Film” iz Crne Gore.

Bonus video: