U oktobru bogat kulturni program u Zeti

“KIC “Zeta” će u oktobru organizovati 11 programskih sadržaja

7540 pregleda 3 komentar(a)
Zeta, Foto: Shutterstock
Zeta, Foto: Shutterstock

Kultuno-informativni centar (KIC) „Zeta“ će tokom oktobra organizovati 11 programa kojima će biti unaprijeđena i obogaćena kulturna scena u toj opštini, kazao je vršilac dužnosti direktora te ustanove Branko Noković.

On je kazao da je, u skladu sa Zakonom o budžetu za finansiranje lokalnih samouprava, izdvojeno dovoljno novca za događaje koji promovišu kulturne stvaraoce sa područja Zete, ali i šire.

Noković je naglasio da su svi programi koje KIC “Zeta” organizuje besplatni.

“KIC “Zeta” će u oktobru organizovati niz kulturnih događaja, tačnije 11 programskih sadržaja kojim će se unaprijediti, ali i obogatiti kulturna scena u opštini Zeta”, kazao je Noković agenciji MINA.

Kako je naveo, u cilju podsticanja svijesti kod djece o važnosti posjećivanja pozorišta i kulturnih događaja, za najmlađu populaciju isplanirali su više kulturnih sadržaja.

Noković je rekao da će polaznici Centra za pružanje usluga u oblasti socijalne i dječije zaštite u utorak moći da odgledaju predstavu “Zanati”, koja je nastala u produkciji nevladine organizacije Dječje pozorište Stanković.

Kako je naveo, za učenike drugog razreda iz sve četiri škole sa područja opštine Zeta 5. Oktobra će biti izvedena lutkarska predstava “Crvenkapa”, nevladine organizacije Teatar mladih.

On je najavio da će za polaznike vrtića “Zvjezdani vrt”u Golubovcima 10. oktobra biti priređena predstava Dječjeg umjetničkog centra ”Kuče koje nije umjelo da laje“.

„Na predlog profesora iz Srednje mješovite škole Golubovci, a u cilju prevencije i smanjenja upotrebe snusa, 12. oktobra će biti održana edukativna radionica za đake te škole“, rekao je Noković.

On je kazao da će predavči biti profesorica Ivana Dobrović i psihološkinja Tatjana Đurišić.

Noković je najavio i da će član Udruženja književnika Crne Gore Slobodan Čurović 17. oktobra promovisati roman „Dani užasa i noći divote“, dok će član Udruženja likovnih stvaralaca Milorad Matović dva dana kasnije održati svoju prvu samostalnu izložbu slika u maloj sali KIC‐a.

On je naglasio da će u oktobru biti održano edukativno predavanje „Vršanjačko nasilje među djecom i mladima“ i prikazan film Šejla, koji direktno utiču na svijest mladih o važnosti prevencije vršnjačkog nasilja odnosno nasilja nad ženskom populacijom.

„Predavanje će održati licencirani predavač Radoje Novović i Viši inspektor u Upravi policije Radovan Stijović, dok je film „Šejla“ nastao u produkciji NVO Arlekin“, rekao je Noković.

On je dodao da će u oktobru biti održana još i manifestacija „Afirmišemo mlade književne stvaraoce od deset do 18 godina“ i to u saradnji sa NVO „Internacionalna kulturna asocijacija“.

Noković je rekao da će, kao jedan od glavnih programa biti koncert Tropico benda, koji će biti održan u okviru manifestacije Dan zetskih priganica i kolača koju priređuje opština Zeta 22. oktobra.

U saradnji sa osnovnim školama 31. oktobra u holu KIC‐a biće upriličena izložba đačkih radova na temu „Jesen“.

Noković je kazao da će svi učesnici tog programa dobiti zahvalnice, a za najistaknutije radove KIC će obezbijediti prigodne poklone.

On je zahvalio opštini Zeta na razumijevanju i saradnji u realizaciji raznovrsnih ideja i projekata koji su osnov uspješnog rada KIC-a ”Zeta”.

Svi detalji o događajima koji će biti organizovani mogu se naći na zvaničnim Fejsbuk i Instagram stranicama KIC‐a Zeta.

Bonus video: