Diplomske predstave studenata glume u CNP-u

Predstava "Prst" biće izvedena večeras, a "Play Shakespeare" sjutra veče na Sceni Studio, a ulaz je slobodan

2035 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz predstave "Prst", Foto: Privatna arhiva
Scena iz predstave "Prst", Foto: Privatna arhiva

Dvije diplomske predstave studenata glume Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje iz klase prof. Branimira Popovića i Dubravke Drakić biće izvedene danas i sjutra u Podgorici, u okviru oktobarskog repertoara Crnogorskog narodnog pozorišta na Sceni Studio, u 20 časova, a ulaz je slobodan.

Predstava “Prst” biće izvedena večeras, a u njoj igraju Maša Božović i Milica Kekić.

"Govori o dvije žene balkanskog društva koje nastavljaju da žive u prošlosti, zarobljene u 10. jun - dan koji im odnosi smisao postojanja, motivaciju za budućnost, koji tjera na prepuštanje običajima i mukotrpnu rutinu. Svekrva i snaha imaju jedino jedna drugu i rane koje i liječe i produbljuju upravo tim osuđeničkim zajedništvom. 'Prst' je priča o duhovima koji nastavljaju da upravljaju njihovim životima čak i kada ih oluja ne vraća kući, kao i priča o oslobađanju", navodi se u saopštenju.

Predstava "Play Shakespeare" biće izvedena sjutra, a u njoj uloge tumače: Itana Dragojević, Anđela Marunović, Jovana Brnović, Mina Mićović, Milica Pejović, Miloš Kašćelan, Milo Perović i Matija Memedović.

"Studenti su tokom šestog semestra pripremali ispit analizirajući, improvizujući i igrajući scene iz Šekspirovih drama, uz prologe, epiloge i sonete, uvježbavajući elemente glasa, govora, plesa i pokreta, unapređujući glumačku tehniku i organsko prisustvo na sceni u zadacima koje su sami birali. Cilj završnog rada je priprema studenata za najkomplikovanije zadatke iz oblasti glumačkog stvaralaštva, zaokruživanje glumačke ličnosti, ali i postavljanje temelja za dalja umjetnička istraživanja", piše u saopštenju iz CNP-a.

Bonus video: