Đukanović: Bulajić jedinstvenim umjetničkim rukopisom trajno obogatio pozorišnu scenu i kulturnu riznicu Crne Gore

"Ja ću ga pamtiti kao dragog prijatelja sa kojim sam u jednom periodu uspješno sarađivao na afirmaciji vrijednosti savremenog crnogorskog društva"

5974 pregleda 16 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Gorana Bulajića, njegovoj porodici.

"Uz brojne pozorišne predstave u CNP-u i Zetskom domu, kao i kroz televizijiska ostvarenja, posebno će se pamtiti i njegov veliki doprinos očuvanju svijetle tradicije i afirmaciji Nikšićkog pozorišta, što je nikšićka publika znala da prepoznaje i uvažava", navodi se u telegramu Đukanovića.

On je dodao da je Bulajić svojim jedinstvenim umjetničkim rukopisom trajno obogatio pozorišnu scenu i kulturnu riznicu Crne Gore, i bio veoma cijenjen na ex-jugoslovenskom prostoru.

“Poštovana porodice Bulajić, sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg Gorana Bulajića, uglednog crnogorskog reditelja i dramaturga. Gorana danas zajedno s vama žale njegove kolege i prijatelji u Crnoj Gori i širom regiona, poštujući ostvarenja velikog umjetnika i čovjeka", stoji u telegramu saučešća.

Ja ću ga pamtiti kao dragog prijatelja sa, kako je rekao Đukanović, kojim sam u jednom periodu uspješno sarađivao na afirmaciji vrijednosti savremenog crnogorskog društva.

"Molim Vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća”, napisao je Đukanović.

Bonus video: