Poetski teatar Lejle Kašić u Nikšiću: "Više volim formu koja omogućava istinsku povezanost autora sa publikom"

Zbirka pjesama “Biću dobro” mlade autorke biće predstavljena u Tehnopolisu

1885 pregleda 0 komentar(a)
Sa jednog od nastupa: Lejla Kašić, Foto: Jovan Radulović
Sa jednog od nastupa: Lejla Kašić, Foto: Jovan Radulović

Promocija zbirke poezije “Biću dobro” Lejle Kašić, biće održana danas u Nikšiću, u 19 časova, u multimedijalnoj sali centra “Tehnopolis”. U pitanju je svojevrstan pozorišno-poetski nastup mlade autorke koja će čitati svoje stihove, nekonvencionalan i različit u odnosu na tipične promocije...

Autorka podsjeća da promocije njenih knjiga nijesu klasične i tradicionalne, što se uvijek posebno dopadne prisutnima.

“Više volim formu koja omogućava istinsku povezanost autora sa publikom. Nastojim da svaki put priredim teatar poezije, emocija, zagrljaja i iskrenosti koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Stil koji njegujem već godinama je održavanje poetskog performansa, nalik pjesničkom koncertu. Tokom nastupa sav fokus je na riječima, njihovoj snazi u interpretaciji i emocijama koje one bude”, objašnjava Kašić za “Vijesti”.

Pjesnikinja dodaje da joj je jedan od ciljeva da se publika prepozna u njenih stihovima.

“Cilj mi je da osjetimo terapeutsko dejstvo poezije i koliko nam može pomoći da se nosimo sa emocijama, stresom ili bilo kojim drugim izazovima. Želim da publika u mojim stihovima prepozna dio sebe i da na taj način shvatimo koliko smo svi međusobno slični i koliko nas sve povezuju životna iskustva. Moja poezija je urbana, ispovjedna, društveno angažovana, ali i protkana arhetipskim motivima”, kaže ona i dodaje da je glavna tema u zbirci “Biću dobro” upravo ona koja proizilazi iz samog naslova.

“To je oporavak i duha i duše i tijela, i nosi jednu pobjedničku afirmaciju i slavu životu, a to je da na kraju sve bude dobro”, poručuje Kašić.

Pjesnička zbirka u izdanju kuće “Ouroboros” iz Podgorice u sebi nosi bogatstvo emocija, misli i životnih iskustava autorke, navode iz ove izdavačke kuće i podsjećaju na njene riječi o sopstvenim stihovima.

“Moja poezija je životna, iskustvena. Ne razdvajam život i poeziju. Donosim sirove, neprežvakane emocije, sve te oštre i meke trenutke koji nam budu putokaz na životnim raskrsnicama i stranputicama”, piše u najavi.

Bonus video: