Promocija knjige poezije „Latice lotosa”

Stanka Rađenović Stanojević u Budvi predstavlja zbirku koja je proglašena knjigom godine izdavačke kuće Hrvatsko književno društvo

3411 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Promocija zbirke izabranih pjesama “Latice lotosa” Stanke Rađenović Stanojević, koju je objavilo Hrvatsko književno društvo, a koja je nagrađena “Književnim perom”, nagradom za knjigu godine ovog izdavača, biće upriličena danas u Narodnoj biblioteci Budve u 19 časova.

O poeziji će govoriti urednik i recenzent Valerio Orlić, književna kritičarka mr Zora Jestrović, umjetnica Jelena Papović, novinarka i direktorica RTV Budva Iva Bajković, a program će voditi novinarka Dušica Vugdelić.

U svom tekstu o zbirci “Latice lotosa”, Orlić ističe da stihovi Rađenović Stanojević nose visoku poetsku vrijednost.

“Pjesnički glasi i proplamsaji Stanke Rađenović Stanojević vječito su treperenje i suglasje u svemiru. Snažni metafizički izrazi i previranja iz kojih neiscrpno isijava kristalna čistoća riječi, daju ovim stihovima visoku poetsku vrijednost... Zbirka izabranih pjesama “Latice lotosa” upečatljiv je znak jednog pjesničkog glasa koji se zvonko čuje u tišini sobe i u tišini svemira”

Stanka Rađenović Stanojević rođena je 1977. na Cetinju. Diplomirala je na odsjeku za Srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Učesnica je brojnih festivala i dobitnica priznanja i nagrada, a pjesme su joj prevedene na engleski, albanski, makedonski i slovenački jezik, objavljivane u različitim časopisima.

Bonus video: