Predstava "Boing-boing" u KIC-u "Zeta"

"’Boing-boing’, kao najbolji predstavnik svog žanra, podrazumijeva određene zadatosti, kao što su komika situacije, troje vrata koja određuju brz tempo, razigrane, dobre glumce... A naš ’Boing-boing’ poseduje sve ove elemente"

992 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nikšićko pozorište
Foto: Nikšićko pozorište

Predstava Nikšićkog pozorišta "Boing-boing", koju je po tekstu Marka Kamoletija režirao Rastislav Ćopić, biće izvedena u velikoj sali Kulturno-informativnog centra "Zeta" u Golubovcima u subotu, 16. decembra, sa početkom u 20 časova.

U predstavi igraju: Stevan Vuković, Jovan Krivokapić, Gordana Mićunović, Maja Stojanović, Žana Gardašević Bulatović i Nikola Vasiljević, adaptaciju i dramaturgiju uradila je Isidora Milosavljević, scenografiju Vesna Sušić, dok su kostimi djelo Ivane Ristić.

"Autor komada Mark Kamoleti u središte radnje stavlja uspješnog poslovnog čovjeka i velikog zavodnika koji ima čak tri vjerenice. Njegov plan mu omogućava da one, razumije se, nikada ne saznaju jedna za drugu. Sve tri su stjuardese, a Bernarov plan se zasniva na kombinovanju njihovog plana letenja. Ono na šta Bernar nije računao su sve brži avioni, što stjuardesama omogućava više slobodnog vremena na zemlji. A kada se u ovu priču uključi i Bernarov prijatelj iz gimnazijskih dana, i useli se u njegov stan, prvobitno genijalni plan postaje osnov za urnebesnu vodviljsku igru... ’Boing-boing’, kao najbolji predstavnik svog žanra, podrazumijeva određene zadatosti, kao što su komika situacije, troje vrata koja određuju brz tempo, razigrane, dobre glumce... A naš ’Boing-boing’ poseduje sve ove elemente", navela je dramaturškinja Isidora Milosavljević.

Podsjetila je da je Kamoleti djelo napisao 1960. godine.

"Nama je tekst ostavio prostor da njenu radnju premjestimo u Pariz 1968. godine, u doba studentskih demonstracija. Time smo uspostavili novu kontekstualnost. Radnja i zaplet su ostali isti, ali su zato rizici pred kojima su likovi veći, a samim tim je veći i prostor za komediju", istakla je Milosavljević.

Bonus video: