Vasil Musić najbolji mladi stvaralac do 18 godina

Finalno veče druge sezone takmičenja najboljih mladih proznih pisaca iz 23 opštine

2454 pregleda 166 reakcija 3 komentar(a)
Musić, Foto: Jadranka Ćetković
Musić, Foto: Jadranka Ćetković

Vasil Musić, učenik bjelopoljske Gimnazije “Miloje Dobrašinović”, osvojio je prvo mjesto najvećeg književnog takmičenja za djecu i mlade književne stvaraoce - talente do 18 godina pod nazivom "Afirmišimo mlade književne stvaraoce do 18 godina iz Crne Gore", u organizaciji Internacionalne kulturne asocijacije IKA.

Vasil Mucić
foto: Jadranka Ćetković

Finalno veče druge sezone takimčenja najboljih mladih proznih pisaca do 18 godina održano je 15. decembra u KIC-u "Zeta" u Zeti, a učestvovali su najbolji iz 23 crnogorske opštine.

Vasil Mucić
foto: Jadranka Ćetković

Mentorka sedamnaestogodišnjeg učenika trećeg razreda Gimnazije je profesorica Olivera Janketić.

"Na ovom finalnom takmicenju, priželjkivao sam jednu od nagrada, ali nijesam očekivao prvu. Jer, bili su tu dobitnici prvih nagrada iz svih crnogorskih gradova, sa zaista dobrim pričama. Dopale su mi se priče Janka Babovića iz Andrijevice, Jane Veljović iz Podgorice, Matije Milanovića iz Tivta i drugih. Kad je predsjednik IKE, književnik Veljko Veljović, pročitao moje ime na kraju i rekao da je moja priča dobila prvo mjesto, bio sam presrećan. Ponos je biti prvi među najboljima. To ohrabruje, podstiče, motiviše, obavezuje, rađa nove ideje za pisanje. Rad sa profesoricom Oliverom Janketić, mojom mentorkom, dao je rezultate", rekao je Musić.

Takođe, Gimnazija "Miloje Dobrašinović" od IKE je dobila zahvalnicu za doprinos organizaciji finalne večeri najboljih proznih pisaca od 10 do 18 godina u Crnoj Gori u 2023. godini.

Bonus video: