Počele probe za predstavu “Natpop Kojović”

Vida Ognjenović režira koprodukciju Grad teatra i Gradskog pozorišta Podgorica

1367 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Grad teatar
Foto: Grad teatar

Probe za predstavu “Natpop Kojović”, koju zajednički pripremaju JU “Grad teatar” i Gradsko pozorište Podgorica, počele su juče u prostorijama Gradskog pozorišta.

Predstavu režira Vida Ognjenović koja je po narudžbi “Grad teatra” i napisala tekst po motivima književnog opusa i života Budvanina Antuna Kojovića.

“Ovaj dramski komad bavi se životnim iskustvima, ali i istorijskim okolnostima kroz skoro čitav jedan vijek koliko je živio Antun Kojović, prateći kako globalna dešavanja sa prijelaza 18. na 19. vijek tako i lokalne budvanske teme i likove i intimna previranja erudite i filantropa Kojovića u svemu tome. Ovo je projekat kojeg je prošle godine podržala Turistička organizacija Budve kroz konkurs za realizaciju projekata valorizacije kulturne baštine za 2022. godinu”, saopštili su iz javne ustanove.

Pored Vide Ognjenović koja potpisuje tekst i režiju, autorski tim čine i scenografkinja Vladislava Kanington (Cunnington), kostimografkinja Marija Pupučevska i kompozitor Damjan Jovičin.

U predstavi igraju Nebojša Dugalić kao Antun Kojović, Pavle Popović, Mišo Obradović, Pavle Ilić, Davor Dragojević, Danilo Čelebić, Vukan Pejović, Ognjen Sekulić, Branka Femić, Katarina Krek, Lara Dragović, Ivana Mrvaljević i Una Lučić.

Planirano je da ovom predstavom bude otvoren 38. Festival “Grad teatar”.

Bonus video: