VIDEO Tivat: Glazbeno prosvjetno društvo održalo tradicionalni Novogodišnji koncert

Ansambl je svirao pod dirigentskim palicama aktuelne kapelnice GPD "Tivat" profesorice Nevile Klakor, odnosno bivše kapelnice, profesorice Martine Vuksanović

3410 pregleda 46 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

U velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat, apaluzi i ovacije publke, obilježili su preksinoć muzički događaj godine za sve Tivćane – tradicionalni „Novogodišnji koncert“ ovdašnjeg Glazbenog prosvjetnog društva Tivat.

Po običaju, veliki koncert koji se svake godine održava u susret božičnim i novogodišnjim praznicima, Gradska muzika Tivat priredila je kao poklon za svoje sugrađane i još jednom potvrdila izuzetno uvažavanje i ljubav koju ova najstarija aktivna kulturno udruženje u Tivtu, uživa među žiteljima ovog grada.

Povezanost sa Glazbom, kako mještani oduvijek kolokvijalno zovu Glazbeno-prosvjetno društvo „Tivat“, je nešto što se u porodicama starih Tivćana prenosi a koljena na koljeno i traje generacijama, već 114 godina koliko je prošlo od osnivanja Gradske muzike.

To se po ko zna koji put, ponovno potrdilo i sinoć na „Novogodišnjem koncertu“ u kojem su brojni posjetioci uživali u sjajnom i raznovrsnom progtramu koji je interpretirao asambl od gotrovo šezdeset muzičara na sceni.

Veliki broj mladih muzičara koji su nastupili ovom prilikom, dali su značajni doprinos da koncert bude na vrhunskom nivou i potvrdili uspješnu saradnju Muzičke škole Tivat i GPD Tivat.

Ansambl je svirao pod dirigentskim palicama aktuelne kapelnice GPD "Tivat" profesorice Nevile Klakor, odnosno bivše kapelnice, profesorice Martine Vuksanović.

Njih dvije, za ovu priliku, pripremile su poseban bogat program koga su činili potpuriji popularnih primorskih i dalmatinskih, odnosno internacionalnih melodija, valceri, operske arije te obrade poznatih djela pop, rok i filmske muzike.

Koncert je počeo koračnicom “Tivat” koju je specijalno za GPD Tivat napisao Kotoranin Antun Kopitović 1971. godine u Buenos Ariesu. Uslijedili su valcer “Dunavski valovi", uvertira opere “Carmen” pa više popularnih primorskih, bokeških i damatinskih pjesama među koijma i “Cesarica”, a onda je publika bila u prilici da čuje i kako u izvođenju ansambla limene muzike zvuče neke od popularnih internacionalnih melodija poput numera “Bitlsa”, Majkla Džeksona ili italijanskih kancona.

Na koncertu je pjevala mlada vokalna solistkinja Doris Deković, a na mandolini i violini su solistički nastupile Sofija Franović i Nevila Klakor. Poseban gost koncerta bio je vokalni nonet Muzičke škole Tivat pod vođstvom Tamare Fistrić.

Koncert GPD “Tivat” je po tradiciji, završen Štrausovim “Radetzky maršem” u maniru kako to na svojim čuvenim Novogodišnjim koncertima radi i Bečka filharmonija.

Bonus video: