"Kolijevka i druge priče" Milice Šćepanović: Umjetnička vizija je sugestivna, snažna i slojevita

Izdavačka kuća “Rende” objavila je zbirku pripovijetki autorke iz Crne Gore

2040 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Zbirka pripovijetki “Kolijevka i druge priče” crnogorske autorke Milice Šćepanović nedavno je izašla iz štampe.

Knjigu je objavila izdavačka kuća “Rende” iz Beograda koja je prepoznatljiva po tome što distribuira i promoviše nove autore iz Srbije, regiona i svijeta koji svojim tekstovima otvaraju autentične horizonte. Upravo takva je i zbirka priča Milice Šćepanović od stotinjak strana.

Recenzent dr Gojko Čelebić u svom osvrtu je istakao da je autorka svojevrstan majstor riječi i promišljenih rečenica.

“Umjetnička vizija Milice Šćepanović je sugestivna, snažna i slojevita. Šćepanovićeva je pravi književni majstor riječi. Njena rečenica je savršeno promišljena, pažljivo vođena, funkcionalna i efektna”, navodi on.

Čelebić dodaje i da su likovi Milice Šćepanović slojevito i dubiozno formirani, a naracija takva da upotpunjuje priču i kreirani svijet, što je dodatni garant čitaocima...

“U svom književnom postupku autorka izuzetnu pažnju poklanja psihologiji svojih likova. Detaljima, gestovima i govorom ona ponire u dubine svojih junaka. Naracija je raskošna u stvaranju atmosfere i otkrivanju emotivnog svijeta njenih likova. Zbirka priča ‘Kolijevka i druge priče’ je knjiga za koju sam siguran da će je čitaoci voljeti”, zapisao je Čelebić u recenziji.

Milica Šćepanović je rođena 1969. u Odenkuru. Školovala se u Kolašinu i Sarajevu, a u Novom Sadu je stekla diplomu profesorice francuskog jezika i književnosti. Pored pedagoške karijere koja joj je donijela mnoštvo državnih nagrada, predaje na Francuskom institutu Crne Gore, bavi se prevodilaštvom, kao i pisanjem.

Bonus video: