Crna Gora u fokusu festivala u Atini

Specijalne projekcije i događaj umrežavanja, pod nazivom “BBB twinning: Crna Gora”, biće održani u subotu u Atini u okviru 14. izdanja Balkans Beyond Borders festivala kratkog filma

2169 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Atinsko izdanje 14. Balkans Beyond Borders festivala kratkog filma najavljuje specijalnu projekciju i događaj umrežavanja pod nazivom “BBB twinning: Crna Gora”. Taj događaj najavljen je za subotu, 13. januar, a fokus programa je upravo na Crnoj Gori, koja je nedavno bila zemlja domaćin 14. Balkans Beyond Borders festivala kratkog filma - Edgetales u Nikšiću.

“Nakon uspješnog izdanja festivala održanog u Nikšiću u oktobru 2023. godine, festival se vraća u svoj rodni grad - Atinu, prateći pristup Twin Cities koji je usvojen posljednjih godina. U okviru atinskog izdanja, saradnja sa Filmskim centrom Crne Gore (FCCG) obuhvatiće projekciju kratkometražnih filmova koje je podržao Filmski centar Crne Gore”, najavljeno je na sajtu FCCG.

Projekcije filmova biće održane u subotu u 20 časova, a tom prilikom će biti predstavljen niz kratkometražnih filmova među kojima su: animirani film “Mali čovjek u velikom kaputu” Miloša Prodanovića i Mila Bešovića, “Crna dama” rediteljke Gane Čomagić, “Moje ime je Ana” reditelja Bojana Stijovića, animirani film “Sine!” Nine Đukanović i Gorana Ivanovića, te “Sve je išlo sigurnim tokom” rediteljke Anje Jovanović.

Mali čovjek u velikom kaputu
foto: Promo

Nakon projekcije, Ambasada Crne Gore u Atini organizovaće “networking događaj”, odnosno događaj umrežavanja u foajeu Grčkog filmskog arhiva (Tainiothiki tis Ellados) u 21.30 časova.

“Ovaj susret pruža filmskim stvaraocima, zaljubljenicima u film i stručnjacima iz industrije priliku da se susretnu i raspravljaju o značajnom doprinosu crnogorske kinematografije te o mogućnostima daljeg jačanja veza između Crne Gore i Grčke”, navodi se u saopštenju.

Program se realizuje u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore i Ambasadom Crne Gore u Atini.

Bonus video: