Koncert Lazara Janjuševića i Petra Balabana

Mladio duo na harmonici izvešće interesantan program sjutra u Podgorici

3918 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Mladi solisti na harmonici Lazar Janjušević i Petar Balaban održaće sjutra u Podgorici koncert, u galeriji “Risto Stijović” u 10 časova. Koncert se realizuje u okviru ciklusa “Mladi talenti” Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”.

Jajušević i Balaban su učenici Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici, u klasi Miroslava Ilića i dobitnici vrijednih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim festivalima i takmičenjima. Na programu koncerta biće djela Johana Sebastijana Baha, Domenika Skarlatija, Franka Anželisa, Vjačeslava Semjonova, Aleksandra Nagajeva, Jurija Romanova, Arkadija Macanova i Vladislava Zolotarjova.

Petar Balaban rođen je 2006. godine u Beogradu. Nakon završene Osnovne muzičke škole “Savo Popović” na Cetinju, nastavio je školovanje u školi “Vasa Pavić” gdje trenutno pohađa treći razreda.

Pored brojnih nagrada i priznanja predstavljao se i u okviru projekta VIVUM gdje je nastupao kao solista i kamerni izvođač, na koncertima u Pljevljima i Podgorici, kao i u okviru Crnogorskog orkestra mladih, prošle godine na Cetinju.

Lazar Janjušević je rođen 2005. godine u Podgorici. Osnovno muzičko obrazovanje započeo je u Muzičkoj školi “Andre Navara” u klasi Saše Markovića, a nastavio u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić”, u klasi Tijane Ilić.

Pored niza nagrada, nastupao je i kao kamerni izvođač na državnom takmičenju u Nikšiću, Podgorici (2023) i na međunarodnom festivalu “Harmonika fest” u Tivtu. Nastupao je i u okviru projekta VIVUM, kao solista u Podgorici i Kotoru, i kao član Crnogorskog simfonijskog orkestra mladih, pod upravom dirigenta Marka Korovića. Pohađao je majstorske radionice kod profesora Miljana Bjeletića, Vojina Vasovića i Predraga Jankovića. Već duži niz godina je stipendista Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Bonus video: