Tihomir Stanić i Jelena Đukić najbolji glumac i glumica na Makadu

Dodijeljene nagrade "Sat kula" na 9. izdanju Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja. Najbolja predstava u cjelini "Pomahnitali", priznanje za bravuru glumici Tatjani Kecman

1865 pregleda 26 reakcija 0 komentar(a)
Jelena Đukić, Foto: Damir Murseljević
Jelena Đukić, Foto: Damir Murseljević

Crnogorska glumica Jelena Đukić osvojila je nagradu “Sat kula” za najbolju žensku ulogu na Manifestaciji kamernih dramskih ostvarenja - MAKADO koja je od petog do 12. februara upriličena u Podgorici, u organizaciji Kulturno-informativnog centra (KIC) “Budo Tomović”.

Đukić je osvojila nagradu za uloge u predstavama “Jelena Savojska” koja je premijerno izvedena prve večeri Makada i “Atomsko cvijeće” koja je bila na repertoaru naredne večeri.

To je jednoglasno odlučio žiri devetog izdanja Makada, a koji su činili: predsjednica Jovana Bojović i članovi Vukan Pejović i Vanja Kovačević.

Žiri je je jednoglasno donio odluku da nagradu “Sat kula” za najbolju mušku ulogu dodijeli glumcu Tihomiru Staniću za interpretaciju djela “Na Drini ćuprija” u produkciji Yugoarta Beograd.

“Ulogom u predstavi ‘Na Drini Ćuprija’, Tihomir Stanić je širokim spektrom glumačkih sredstava na najbolji način uspio dočarati gledaocima atmosferu Andrićevog djela stvarajući upečatljive filmske slike”, obrazložio je žiri.

Nagradu “Sat kula” za bravuru na Manifestaciji kamernih dramskih ostvarenja žiri je većinom glasova odlučio da dodijeli glumici Tatjani Kecman, za ulogu u predstavi “Pomahnitali”.

Bojović, Kovačević i Pejović jednoglasno su donijeli odluku da nagradu “Sat kula” za najbolju predstavu u cjelini, na devetoj Manifestaciji kamernih dramskih ostvarenja, dodijeli upravo predstavi “Pomahnitali” produkcije Ferzeng Beograd.

Prisutne je na početku pozdravila Elida Korać iz KIC-a, koja je kazala da žiri nije imao lak zadatak, s obzirom na izuzetnu selekciju.

"Devet godina zaredom ponosno istrajavamo u namjeri da inspirativan i drugačiji svijet kamernog teatra donesemo na scenu Dodesta, u grad i državu", rekla je ona i istakla da je u pitanju manifestacija jedina tog karaktera u Crnoj Gori.

U ime domaćina i organizatora Makada, prisutnima se obratila i direktorica KIC-a Budo Tomović, Aida Batilović.

"Spuštamo zavjesu na deveti Makado koji je ove godine pokazao da naša manifestacija ima čvrsto utemeljeno mjesto na pozorišnoj mapi Crne Gore i regiona. Tokom prethodnih sedam dana, scena Dodesta je bila mjesto žanrovske raznovrsnosti, dobrih dramskih komada i predstavljanja autentičnih teatarskih umjetničkih vrijednosti. Smjenjivala su se brojna vrsna glumačka imena, a sala je bila ispunjena aplauzima i sjajnim reakcijama naše publike. Hvala glumcima i učesnicima, prijateljima i pozorišnim saradnicima širom domaće i regionalne scene, a posebno hvala uvaženom žiriju. Hvala i medijima i cijenjenoj publici čiji je sud posebno značajan...", rekla je Batilović. Odluke žirija i obrazloženje pročitala je predsjednica Bojović.

Bonus video: