Reproduktivne dubine i tajne

Izložba “Preobražaj” Sandre Bošković biće otvorena večeras na Cetinju u Centru za kulturu

1195 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Samostalna izložba “Preobražaj” likovne umjetnice Sandre Bošković biće otvorena večeras u Centru za kulturu Prijestonice Cetinje, u 18 časova.

“’Preobražaj’ predstavlja istraživanje o najsavršenijem postignuću prirode, ljudskom tijelu, kroz njegove biološke procese, inspirisane sopstvenim iskustvima. U nematerijalnoj biti čovjeka je preplitanje razuma i duha, dok tijelo predstavlja materijalizaciju tog odnosa. Upravo taj fenomen trenutka u kojem se tijelo izražava, umjetnica pokušava da razumije i objasni”, navodi se u najavi.

Iz Centra za kulturu dodaju da stvaralački put umjetnice prodire u reproduktivne dubine i tajne koje proces stvaranja novog života donosi na fizičkom, emocionalnom i duhovnom, nivou.

“Unutar tih beskonačnih mogućnosti akcentuje promjene kao što su: trošnost, razvoj, međusobno djelovanje dva tijela, razvijanje jednog tijela unutar drugog, život fetusa u utrobi, paralelno djelovanje duha i tijela”, dodaju oni.

Bošković je rođena na Cetinju 1994. godine. Pohađa master studije na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Bavi se slikanjem, pisanjem, video radovima i fotografijom.

Bonus video: